Tradicinis žurnalistų balius ir LŽS narių … abejingumas?

Rasa KAUNAITĖ

Valdyba__II.JPGSu gera pavasarine nuotaika į savo posėdį susirinko Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos nariai Vladimiras Beresniovas, Daiva Budrienė, Aušra Garnienė, Birutė Mačienė, Vidas Mačiulis ir Lilija Stoškienė. Visi sveiki drūti, kupini kūrybinių sumanymų, taip pat idėjų dėl LŽS skyriaus veiklos. Tai patvirtintų ir posėdyje negalėjusios dalyvauti narės – Aurelija Žutautienė (atostogauja Kipre), Austė Korbutė (esanti tarp Vilniaus ir Briuselio) bei Kristina Lukoševičiūtė (Jonavoje, kaip ir visoje Lietuvoje – porinkiminis kėdžių dalijamasis).

 Maloniausia naujiena, kad gegugės 7-ąją, šeštadienį, vyks tradicinis, prezidento Antano Smetonos laikus menantis Spaudos balius, kauniečių žurnalistų atgaivintas 1993 metais. Per aštuonioliką metų – šventės dieną saulė nė karto nepašykštėjo spindulių, o lietaus debesys pasukdavo šalin… Tik nesuprantama, kodėl kuo toliau, tuo mažiau kauniečių LŽS narių („neturi laiko, noro“, „pavargo nuo savaitės darbų“,“vykdo redakcijos užduotis“, „užmiršo“, „ su šeima buvo“) ateina į „Vasaros olimpą“, kai iš Vilniaus ir net tolimesnių rajonų kolegos savanoriškai atvažiuoja į Kauno šventes. Šį kartą „sostinės desnto“ nebus, nes jie pažymės savo profesinę šventę drauge su Vilniaus universitete studijuojančiais būsimaisiais žurnalistais. Tačiau svečių ir Kaune bus!

LŽS skyriaus valdyba nutarė į savo tradicinę šventę pakviesti kauniečius Lietuvos žurnalistų draugijos narius ( iki šiol tik pirmininkė Gražina Petrošienė visada būdavo pilnateisė šventės dalyvė). O LŽS nariai, jeigu jų „nenorą“ ateiti šventėn trikdo nesumokėtas metinis mokestis (tai galima padaryti ir el.p, rekvizitai mūsų Svetainėje „Apie skyrių“), gali dėl to nesijaudinti. Ir tam nedideliam mokesčiui užsidirbti honorarą, nes Spaudos, radijo ir televizijos fondas paskyrė (tai didelis Svetainės, kuriai dar nėra nė metų, įvertinimas) www.kaunozurnalistai.lt – dalinį rėmimą. Nuo šiol už žurnalistų pasiekimus ir trūkumus analizuojančius originalius straipsnius – LŽS Kauno apskrities skyrius materialiai skatins jų autorius.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai skirta šventė nekeičia savo datos (kiekvieną po Motinos dienos gegužės šeštadienį), laiko (14 val.) ir vietos („Vasaros olimpas“, V.Putvinskio g.48). Ir dalis programos visada tokia pati:  naujųjų „Gintarinių parkerių“ laureatų pagerbimas ir svečių, kurie savanoriškai, be pakvietimų ateina, sveikinimai ketvirtajai valdžiai. Valdybos narė Birutė Mačienė tikisi, kad ir naujoji miesto vadovybė pratęs buvusiųjų tradiciją ir surengs žurnalistams nuotaikingą muzikinę programą. Gal valdybos narės Aušros Garnienės dėka pasirodys ir „savi“ atlikėjai? Su originaliom idėjom iš Kipro turėtų sugrįžti ir Aurelija Žutautienė!

LŽS nariai, nepamirškite ir kitiems priminkite: Spaudos balius ateina ir visų laukia!

Nuotraukoje: Grupė LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narių (iš kairės) Birutė Mačienė, Vladimiras Beresniovas, Lilija Stoškienė, Daiva Budrienė ir Aušra Garnienė

                                                                                           Vido Mačiulio nuotr.

 

 

Panašūs straipsniai