Ar žiniasklai​da konsoliduo​ja lietuvių ir lenkų santykius, ar priešingai – didina įtampą?

Valiusaitis_II__2_.jpgPraėjusią savaitę daug informacijos priemonių dėmesio susilaukė europarlamentaro Waldemaro Tomaszewskio komentarai apie tai, kad Vilniaus krašte ne lenkams dera išmokti lietuvių kalbą, bet lietuviai privalo „integruotis“ į lenkišką kultūrą. Politiko pareiškimo turinį jau pakankamai nagrinėjo ir komentavo kiti žurnalistai, apžvalgininkai bei politologai, nesirengiame vėl apie tą patį kalbėti. Šioje laidoje kalbėsime apie žurnalistų profesionalumą nušviečiant tokius jautrius klausimus, kaip lietuvių ir lenkų santykiai.

Ar žiniasklaida veikia konsoliduojančiai, prisideda prie konstruktyvaus lietuvių ir lenkų santykių vystymosi, ar priešingai – dėl tam tikro neprofesionalumo ar kitų priežasčių, įskaitant ir tam tikrą liokajiškumą, aptarnaujant politikų interesus, tą įtampą didina? Kiek žiniasklaida yra savarankiška sąžiningai kalbėti apie lietuvių ir lenkų santykius?

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo” pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija”. Kartojimas – 19.10 val.



Laidoje dalyvauja BNS žurnalistas, ilgametis spaudos agentūrų korespondentas Varšuvoje Algimantas Degutis, radijo „Znad Wilii“ žurnalistė Renata Widtman, dienraščio „Lietuvos rytas“ užsienio politikos apžvalgininkas Marius Laurinavičius ir dienraščio „Kurjer Wilenski“ vyriausiasis redaktorius Robertas Mickiewiczius.


IMGP6650_II.JPG„Žiniasklaidos anatomija” yra bendras Lietuvos žurnalistų sąjungos ir „Žinių radijo” projektas. Laidos autorius ir vedėjas Vidmantas Valiušaitis. 

Nuotraukoje: „Žinių radijo” studijoje balandžio 8 d. laidos „Žiniasklaidos anatomija” dalyviai.

                                                                   Vidmanto Valiušaičio nuotr.

Panašūs straipsniai