Kauniečių žurnalistų laurai. Gediminas Jankus – „Kultūros versmėse“ , Aušra Garnienė – „Akiratyje žmogus“

Vidmantas Miškinis

Vasario 28-ąją, paskutinę žiemo dieną Vilniuje įvykusiame Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuojamų kūrybinių konkursų komisijos posėdyje, įvertinti 2010 metų kolegų ieškojimai ir atradimai. LŽS pirmininko pavaduotojos, kūrybinių konkursų komisijos pirmininkės Aldonos Žemaitytės vadovaujami nariai išnagrinėjo kolegų pateiktus darbus ir paskelbė konkurso laureatus. Mažiausiai, vos trylika publikacijų ir televizijos laidų buvo pateikta kūrybiniam konkursui „Reformos žmogaus labui“, o po trisdešimt vieną – „Kultūros versmėms“ ir „Akiratyje žmogus“.

Jankus__II.JPGUž publikacijas „Būties metamorfozės: apsivalymas per kančią“, „Eklektika antigonės ir tautos sopolių tema“, „Laisvės – vergystės ir laiko paradoksai pagal J.Brodskį“ ir „Makabriškų pareities šešėlių našta“ savaitraštyje „Nemunas“ ( taip pat ir internetinėje svetainėje www.kaunozurnalistai.lt) LŽS kūrybinio konkurso „Kūrybos versmėse“ antroji premija paskirta kauniečiui, Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungos nariui Gediminui Jankui. Bene pirmą kartą per visą Lietuvos žurnalistų sąjungos kūrybinių konkursų istoriją buvo pateiktos recenzijos, kurios savo savo profesionalumu ir pelnė laurus talentingam rašytojui dramaturgui bei žurnalistui publicistui Gediminui Jankui.

 

Už publikacijas „Lietuvių emigracija: svarbiau pinigai ar vaikai?“, „Po apskrities reformos žmonės liko be atostoginių“ ir „Neįgali mergaitė tapo našta Kauno Valdorfo mokyklai“, išspausdintas „Kauno dienoje“, _Garniene_II_a.jpgkūrybiniame konkurse „Akiratyje žmogus“ antroji premija paskirta kaunietei, Lietuvos žurnalistų sąjungos narei Aušrai Garnienei. Jauna, tačiau savo darbštumu ir aštriomis publikacijomis skaitytojų ir kolegų pagarbą pelniusi Aušra Garnienė, jau keleri metai iš eilės įvertinama LŽS kūrybinių konkursų premijomis.

 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba nuoširdžiai sveikina „Kauno dienos“ žurnalistę Aušrą Garnienę ir Kauno savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorių Gediminą Jankų, tapus LŽS kūrybinių konkursų laureatais.

 Savo kolegų kūrybiniais laimėjimais kauniečių žurnalistų bendruomenė dar kartą drauge pasidžiaugs gegužės 7-ąją, tradicinėje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos šventėje Kauno žurnalistų namuose.

 

 

Panašūs straipsniai