LŽS Tarybos posėdis. Apie finansus, suvažiavimo rezoliucijų įgyvendinimą, naujus pirmininko pavaduotojus, kitus aktyvistus

Posedis_II.jpg

Vasario 18-ąją Vilniuje įvyko pirmasis po Lietuvos žurnalistų sąjungos XV suvažiavimo Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo trys dešimtys klubų ir skyrių valdybų narių. Kauno apskrities skyrių atstovavo trys iš devynių LŽS Tarybos narių. Vieni negalėjo, nes šeštadienis buvo darbo diena, kitus išgąsdino prastas oras arba sutrukdė prasta sveikata. Tačiau Tarybos posėdyje kvorumas buvo, nes jame dalyvavo ne tik gausus būrys vilniečių, bet ir Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Alytaus skyrių atstovai.

Posėdžiui pirmininkavęs Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius Tarybos tvirtinimui pateikė pasirinktus savo pavaduotojus. Visi vienbalsiai pritarė, kad ketverius metus LŽS pirmininko neetatinių pavadotojų pareigas eitų Audrys Antanaitis, Audronė Nugaraitė, Juozas Šalkauskas ir Aldona Žemaitytė.

Daugiau diskusijų, siūlymų ir atsisakymų dalyvauti visuomeniniame darbe sulaukė Tarybos tvirtinama naujoji Lietuvos žurnalistų sąjungos Etikos komisija, kuriai ir toliau vadovaus Viktoras Trofimišinas. Svarbioje žurnalistinės savireguliacijos komisijoje dirbs LŽS nariai Raimundas Celencevičius, Angelina Liaudanskienė, Austė Korbutė, Algis Kusta, Danielius Mickevičius, Vitalija Morkūnienė.

 Dainius_II.jpgVietoje Edmundo Juškio, dvi kadencijas Lietuvos žurnalistų sąjungą atstovavusio Radijo ir televizijos komisijoje , LŽS Taryba patvirtino Vidą Mačiulį, buvusį ilgametį Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos narį. LŽS internetinės svetainės redaktore patvirtinta Jolanta Spangevičiūtė.

Tarybos posėdyje buvo aptarta LŽS XV suvažiavime priimtų rezoliucijų vykdymo programa, patvirtintos Lietuvos žurnalistų sąjungos 2010 ir 2011 metų pajamų bei išlaidų sąmatos, aptarti kiti žurnalistinės veiklos klausimai.

 

LŽS Tarybos posėdžio dalyviai pagerbė vasario 16-ąją mirusio poeto Justino Marcinkevičiaus atminimą ir dalyvavo jo laidotuvėse.

 Nuotraukose: LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius; Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos narių posėdis

                                                                 LŽS Tarybos nario, fotografo Šarūno Mažeikos nuotr.

 

Panašūs straipsniai