Rinkimai ir masinės informacijos priemonės: ar gali žurnalistas veikti ir politikoje?

valiusaitis_II.jpgArtėjantys savivaldos rinkimai – išbandymas ne tik politikams, rinkėjams, bet ir žurnalistams. Daliai žurnalistų rinkimai – irgi pagunda išbandyti jėgas politikoje.

Kartais – net neinformuojant apie tai savo darbdavių. Žurnalui „Valstybė” prisireikė netgi atsiroboti nuo savo skyriaus redaktoriaus Dariaus Varanvičiaus politinės raiškos: jis išsikėlė kandidatu į savivaldybę partijos „Jaunoji Lietuva” sąraše, kaip tvirtina žurnalo vadovybė, net neinformavęs apie tai redakcijos.

Kai kurie regioninių leidinių žurnalistai irgi varžosi dėl savivaldybių mandato. Ne vienas radijo klausytojas tikriausiai prisimena televizijos žurnalistės Zitos Kelmickaitės patirtį, kai ji posėdžiavo Vilniaus miesto taryboje, išrinkta pagal partinį sąrašą, ir tuo pat metu vedė televizijos laidą.

Rinkimai ir žurnalistika: ar gali žurnalistas veikti ir politikoje? Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo” pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija”. Kartojimas – 19.10 val.

Laidoje dalyvauja savaitraščio „Veidas” vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoja Laura Gvozdaite, žiniasklaidos analitikas, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto docentas dr. Deimantas Jastramskis, publiciste, „Valstiečių laikraščio” politikos skyriaus redaktorė Lina Pečeliūnienė ir TV žurnalistė Zita Kelmickaitė.

„Žiniasklaidos anatomija” yra bendras Lietuvos žurnalistų sąjungos ir „Žinių radijo” projektas. Programos redaktorius ir vedėjas LŽS narys Vidmantas Valiušaitis

 

Panašūs straipsniai