Dėmesio! Nacionalinė jaunųjų žurnalistų ugdymo programa.

Sp.masinele_II.jpgManai, kad žurnalistai per mažai dėmesio skiria tikroms problemoms? Kviečiame pajusti tikros žurnalistikos skonį. Pakylėti save kiek aukščiau banalių skandalų. Nesijaudink, šitai yra daryti kam ir be Tavęs. O Tu padaryk kitaip. „Perlipki sieną” ir išgirski. Tikras problemas ir tikrus žmones iš visuomenės pažeidžiamų grupių.

 Iki vasario 20 dienos užpildyk dalyvio anketą ! Įveikusių atrankos turus laukia nepamirštami mokymai su tarptautiniais žiniasklaidos, socialinių temų ekspertais.Šis kvietimas yra tiems, kurie nori rašyti plačiau nei mokyklos ar kitai vietos žiniasklaidos priemonei. Jis skirtas ir tiems, kurie jau studijuoja universitete. Tiems, kurie viduje supyksta kaskart išgirdę žodį „žurnaliūga”. Tiems, kurie nori tobulėti ir pradėti ieškoti atsakymo į klausimą „Kas iš tiesų yra žurnalistika?”.

Užpildžiusių dalyvio anketą ir įveikusių pirmą atrankos turą – laukia praktinis darbas. Trūksta įgūdžių? Čia puiki vieta tobulėti! Atliekant praktinę užduotį Tave konsultuos žiniasklaidos ekspertas.

Finaliniame etape 20 stipriausių dalyvių duris atvers nepamirštami penkių dienų jaunųjų žurnalistų mokymai su tarptautiniais ekspertais. Ir žinoma, iššūkis – žurnalistinis tyrimas. Jis bus paremtas tikromis, Tavo ausimis iš visuomenės pažeidžiamų grupių išgirstomis ir paties pasirinktomis problemomis. Kiekviename žingsnyje Tave palaikys ekspertai.

Intriguoja? Nežinai, ar gali dalyvauti?

Jei Tau nuo 16 iki 29 metų. Jei gerai valdai plunksną. Jei esi neabejingas žurnalistikai, žmogaus teisėms ir atitinki bent vieną iš šių punktų:

•ateityje planuoji studijuoti žurnalistiką;

•esi pirmo – antro kurso žurnalistikos ar filologijos studentas;

•jau spėjai padirbėti visuomenės informavimo priemonėse, bet vis dar esi atviras iššūkiui sutikti savo stereotipą, keisti ir keistis.

 Nesnausk ir užpildyk paraišką . Pasirenk šiek tiek iš peties padirbėti. Kitaip tariant, žurnalistikai ir kitaip.

Nacionaline jaunųjų publicistų ugdymo programa siekia keisti visuomenės pažeidžiamų grupių vaizdavimą, prisidėti prie objektyvios, etiškos, kompetentingos žiniasklaidos ugdymo procesų.

Šis konkursas yra skelbiamas įgyvendinant projektą „Demokratijos adresas – žurnalistika”. Norinčius įsivertinti galimybę dalyvauti visą programos laikotarpį kviečiame susipažinti su veiklos grafiku.

 Daugiau informacijos rasite http://jauniejizurnalistai.lt/2011/02/03/call-for-aplication/

Algimanto Snarskio  piešinys

 

 

Panašūs straipsniai