Jonas Mačiulis:”Už Lietuvos rinktinę žaisiu visada”

Agnė RASIUKEVIČIŪTĖ, VDU studentė

Agne_II.JPGIlgametis „Žalgirio“ bei Lietuvos rinktinės žaidėjas Jonas Mačiulis liūdesio neslėpia “Lietuvos pasiilgstu. Net labai. Gaila buvo, kad šiemet ir šventes teko sutikti Milane…”

„Kol leis sveikata, nekamuos traumos – už Lietuvos rinktinę žaisiu visada. Lietuvoje vyks Europos čempionatas, tai bus proga vėl susitikti su ištikimais sirgaliais, ir tikiuosi pademonstruoti gražų, pergalingą krepšinį“, – mintimis pasidalino dabartinis Milano „Armani Jeans“ žaidėjas.

„Komandos žaidėjus pažįstu beveik visus, žinau jų galimybes, – atsakė J.Mačiulis paklaustas, ką mano apie dabartinę Kauno „Žalgirio“ ekipą bei jos šansus Eurolygos Top-16. – “Manau, kad „Žalgiris“ turi geras galimybes puikiai pasirodyti šiame etape. Jei ir nepavyks įsitvirtinti Top-8, tačiau autsaideriais tikrai nebus”.

Laiką, praleistą „Žalgiryje“ J.Mačiulis vadina tiesiog fantastišku. „Žinoma, buvo visko, tačiau bendrai viską sudėjus, į viršūnę iškyla vien tik geri prisiminimai.“ – emocijų neslėpė buvęs Kauno „ Žalgirio “ žaidėjas.

„Prisiminimai po tokių pergalių išlieka ilgai, tuo labiau, kad niekas iš mūsų to nesitikėjo“, – kalbėjo J. Mačiulis, paklaustas apie “bronzinę” Lietuvos rinktinę.

Paklaustas apie karjeros pradžią, J.Mačiulis net nedvejodamas prisiminė: „Mano karjera prasidėjo A.Sabonio krepšinio mokykloje, pas trenerį Romualdą Petronį, kai buvau beveik 8 metų. Tada į krepšinį mane nuvedė mama, kadangi tuo metu dar neturėjau ypatingų pomėgių. Vėliau tai tapo laisvalaikio praleidimu po pamokų. Apie profesionalaus krepšininko karjerą pradėjau svajoti tada, kai patekau į Lietuvos kadetų rinktinę, tuo metu man buvo 16 metų.“

Jonas Mačiulis studijavo Vytauto Didžiojo universitete. „Metai praleisti VDU, tikrai įsimintini, – sakė J.Mačiulis. – Tapome Lietuvos studentų ir Europos universitetų čempionais. Jei ne studijos VDU,nebūčiau galėjęs atstovauti Lietuvos studentų rinktinei Universiadoje Bankoke, kur taip pat tapome čempionais.“ Už suteiktą galimybę suderinti krepšinį ir mokslus, buvęs “Žalgirio”, o dabar Lietuvos rinktinės žaidėjas yra dėkingas buvusiam Vytauto Didžiojo univetsiteto rektoriui prof. Vytautui Kaminskui bei dabartiniam VDU rektoriui prof. Zigmui Lydekai.

Pokalbiui pakrypus apie itališkus makaronus, Jonas Mačiulis šypsojosi: „Makaronai nepalyginamai skanesni nei Lietuvoje, juos valgau prieš kiekvienas varžybas.“

Ne paslaptis, jog Lietuvoje žinomi du Jonai Mačiuliai. Vienas iš jų, buvęs žalgirietis, o antrasis – poetas Jonas Mačiulis, slapyvardžiu Maironis. Negalėjau nepasiteirauti, ar teko kada būti pavadintam Maironiu. „Vaikystėje teko būti ir ne kartą, ypač per lietuvių kalbos pamokas, bet taip ir neprigijo man ta pravardė,“ – neslėpė Jonas.

Paklaustas apie ateities planus J. Mačiulis buvo atviras: „Ateities planai dar nėra visiškai aiškūs, bet kad grįšiu į Lietuvą, galimybė yra labai maža. Nebent karjeros pabaigoje…“

Nuotraukoje: Publikacijos autorė, Vytauto Didžiojo universiteto pirmakursė Agnė Rasiukevičiūtė gražią vasaros dieną, kupina meilės ir svajonių… 

 

Panašūs straipsniai