Rolandas Maskoliūnas, Kaune pasirodęs su „Videokauku“, Vilniuje styguos Lietuvos televizijos programas !

Vidmantas MIŠKINIS

Maskoliunas_II.jpg„Lietuvos televizijos programų direktoriumi paskirtas Rolandas Maskoliūnas, žiūrovams pažįstamas iš mokslo populiarinimo, kino naujienų laidų ir TV viktorinų“, – pranešė masinės informacijos priemonės.

Trumpa, nedaug ką apie buvusį Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narį, „Gintarinio parkerio“ laureatą pasakanti informacijos eilutė. Rolandas – vienas iš nedaugelio Lietuvoje žurnalistų – mokslininkų. Biologijos mokslų daktaras R. Maskoliūnas, kitąmet švęsiantis savo penkiasdešimtmetį, yra kaunietis. Čia gimė, augo, baigė tuometinę J.Aleksonio vidurinę mokyklą, studijavo Vilniaus universitete ir Kijevo molekulinės biologijos ir genetikos institute.

Per kelis dešimtmečius savo mokslines žinias pritaikęs ne tik dirbdamas dėstytoju Kauno medicinos universitete (1984 – 1992), bet ir leidybinėje veikloje (1982 – 1996). Įdomu tai, kad dar sovietiniais laikais R.Maskoliūnas drauge su a.a. Arūnu Pakula išleido pirmąjį Lietuvoje oranžinio kamuolio sportui skirtą spalvotą žurnalą „Krepšinio pasaulis“. Vėliau redagavo ir leido kino naujienų laikraštį „Videokaukas“.

1992 metais, kai po Sausio įvykių iš Kauno televizijos buvo transliuojama LTV2 programa, trisdešimtmetis Rolandas Maskoliūnas čia įgyvendino savo, kaip fantastiko svajonę. Jis rengė ir vedė laidą apie fantastinį kiną „Videokaukas“ (1992 – 1999), kino naujienų žurnalą „Kaukodromas“ (1994 – 2001), mokslo populiarinimo programą „Negali būti“ (2000 – 2009), TV viktoriną „Gamtos kodas“ (nuo 2010 m.)

Savo kūrybinį kelią pradėjęs Kaune, jį sėkmingai tęsia Vilniuje. Rolandas Maskoliūnas ne vienerius metus buvo LTV programų įsigijimo skyriaus darbuotojas, todėl jam gerai žinomos visos laidų organizavimo, planavimo, transliavimo subtilybės, užsienio šalių patyrimas. Tikėkime, kad jau rudenį, prasidėjus naujajam sezonui, Lietuvos televizija bus kitokia… Tačiau šiais laikais vienas žmogus nedaug ką gali. Juo labiau, kai „virš“ Programų direktoriaus dar yra Lietuvos televzijos direktorius Rimvydas Paleckis ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius…

Nuotraukoje: Naujasis Lietuvos televizijos programų direktorius Rolandas Maskoliūnas, kai dar jis dirbo Kaune

                                                                                              Nuotr. Iš asmeninio albumo

 

Panašūs straipsniai