Kauno žurnalistai ir Laisvės gynėjų diena – po dvidešimt metų

Vidmantas MIŠKINIS

TV_kiemas_lenta_II.JPG2011-ųjų sausio 13-ąją gražiai paminėjo Kauno žurnalistai, buvę Lietuvos radijo ir televizijos redakcijos darbuotojai. 1991-ųjų sausio įvykių liudininkas, žurnalistas Juras Jankevičius, dabar populiarios TV laidos „Klausimėlis“ autorius ir vedėjas, į buvusią darbavietę sukvietė gausų būrį inžinierių, technikų, režisierių ir žurnalistų. Visi jie, drauge su kauniečiais – radijo ir televizijos gynėjais, dalyvavo paminklinės lentos atidengimo iškilmėse, kurias vedė Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Vilius Kaminskas.

Prie triaukščio pastato  ( S.Daukanto gatvė, 28a ), kalbėjo 1991 metais buvęs Kauno miesto tarybos pirmininkas Gintaras Pukas, tarybos narys Rytas Kupčinskas, radijo žurnalistas Modestas Patašius, dabartinis Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Lietuvos radijo ir televizijos tarbos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Buvo atidengta paminklinė lenta, kurioje įrašyta, kad 1991 metais šį pastatą saugojo ir gynė kauniečiai. Miesto žmonių garbei ir jų atminimui atidengtą lentą pašventino Kauno šv. Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos klebonas Evaldas Vitulskis.

Mūsų svetainės puslapyje „Videoreportažai“ žiūrėkite apie tai, kaip kauniečiai paminėjo Laisvės gynėjų dvidešimtmetį; puslapyje „Filmai“ – dokumentinis pasakojimas „Sekmadienio rytas…13-osios naktį“, skirtas Kauno eterio žmonėms, dirbusiems tą naktį, kai okupantų kariai užėmė Lietuvos radiją ir televziją Vilniuje.

 Seimas_minejimas_II.JPGĮ Lietuvos seime vykusį iškilmingą minėjimą, skirtą Laisvės gynėjų dienai, buvo pakviesti tuometiniai Kauno RTV darbuotojai Raimondas Šeštakauskas, Modestas Patašius, Vidas Mačiulis ir buvęs Lietuvos šaulių sąjungos pirmininkas, rašytojas ir žurnalistas Gediminas Jankus.

Nuotraukose: Akimirka iš paminklinės lentos prie S.Daukanto g. 28 a Kaune atidengimo;

Žurnalistai Gediminas Jankus,  Raimondas Šeštakauskas ir Vidas Mačiulis  susitiko Lietuvos seime, kur buvo pakviesti į Iškilmingą posėdį, skirtą 1991-ųjų sausio įvykių atminimui.

                                                                                              Modesto Patašiaus nuotr.

 

Panašūs straipsniai