Loterija Raseinių televizijoje, rajono savaitraščiui pasiekus rekordinį 6500 egz. tiražą

Vytautas BUTKUS, („Alio, Raseiniai”)

Paulius Sendrauskas II_1.jpgSavaitraštis „Alio, Raseiniai“ gyvuoja jau keturioliktus metus. Per tą laiką leidinys tapo populiariausiu informacijos skleidėju rajone.

 Savaitraštis aplanko praktiškai visus rajono gyventojus, nes skaitytojai čia randa operatyvią informaciją apie rajono politinį ir kultūrinį gyvenimą, analitinių straipsnių apie krašto bėdas ir džiaugsmus, komercinių ir asmeninių skelbimų. Jau antri metai iš eilės savaitraštis rengė šventinę loteriją, kurioje prenumeratoriai turėjo galimybę laimėti vertingus prizus.

Pasitikdami kiekvienus naujus metus girdime daugybę patarimų, kaip reikia apsirengti, ką valgyti, netgi su kuo bendrauti, kad ateinančiais metais lydėtų sėkmė. Įdomu, ar tų visų taisyklių laikėsi tie, kurie užsiprenumeravo savaitraštį „Alio, Raseiniai“ ir šventinėje loterijoje laimėjo vertingus prizus? Viena iš ekstrasensių sakė, kad pasitinkant ilgaausio kiškio metus reikia gerai patriukšmauti. Panašiai ir buvo traukiant laimingus bilietus. Lošimas vyko praėjusių metų gruodžio 30-osios dienos vakare Raseinių krašto televizijos tiesioginio eterio laidoje, todėl daugelis savaitraščio „Alio, Raseiniai“ skaitytojų galėjo šį procesą stebėti namuose, patogiai įsitaisę prie žydrųjų ekranų.Procesą stebėti ir jame dalyvauti į studiją buvo pakviesti rajono seniūnijų seniūnai. O kad darbą reikėjo padaryti labai atsakingai, įpareigojo daug priežasčių.

2011 metais „Alio, Raseinių“ tiražas išaugo iki šešių su puse tūkstančio, leidinį užsiprenumeravo daugiau nei du su puse tūkstančio skaitytojų, šventinės loterijos fondą sudarė per dvidešimt tris tūkstančius litų. Iš viso – net trys šimtai šešiasdešimt keturi laimingi bilietai. Pradėjus laidą, po trumpų kalbų ir pasveikinimų (negalima buvo labai išsiblaškyti) rajono seniūnai ir nepriklausoma laidos dalyvė, raseiniškė Aušrinė kibo į darbą. Į didelį permatomą akvariumą studijos viduryje lošimo dalyviai supylė daugiau nei dvidešimt tūkstančių bilietų.

Skaičius toks milžiniškas todėl, kad kiekvieno prenumeratoriaus bilietų kiekis priklausė nuo to, kokiam laikui jis užsisakė leidinį, o šį kartą dauguma skaitytojų savaitraštį užsiprenumeravo visiems metams. Supilti bilietai buvo kruopščiai sumaišyti, o sumaišymo kokybė patikrinta lošimo dalyvių. Po to sekė atsakingiausias ir azartiškiausias darbas – prizų skelbimai ir laimingų kortelių traukimai. Kas stebėjo laidą, matė, kad visos kortelės buvo imamos iš akvariumo vidurio, laikas nuo laiko jas pamaišant.

Nors darbas buvo kruopštus ir atsakingas, studijoje buvo gan triukšminga ir linksma, nes kiekvienas laimėjimas buvo palydimas dalyvių plojimais ir sveikinimais.

Prizų įvairovė stebino. Čia buvo visko: rūbų, sporto inventoriaus,vertingų įrankių, maisto produktų, buities reikmenų, žaislų, įvairių pramogų, baldų, piniginių laimėjimų ir net malkų. Todėl suprantamas ir azartas, su kuriu buvo traukiamas kiekvienas bilietas. Nors lošimo dalyviai veltui negaišo ir netuščiažodžiavo, visas procesas užtruko net pusantros valandos. Seniūnai tarp savęs linksmai varžėsi dėl savų seniūnijų gyventojų pavardžių, skambančių eteryje, skaičiaus. Šventinė savaitraščio „Alio, Raseiniai“ loterija įvyko. Pirmieji prizai jau įteikti laimėtojams, jie iškelivo į Ariogalos seniūniją.

Nuotraukoje: Jaunas amžiumi (jam tik 22-eji) ir patirtimi (Vytauto Didžiojo universiteto studentas) “Alio, Raseiniai” redaktorius, LŽS narys Paulius Sendrauskas savo ieškojimais ir atradimais net pralenkė prityrusius Kauno krašto spaudos “artojus”. Gal išaugęs savaitraščio tiražas byloja, kad aktualios, kritiškos, objektyvios, informatyvios yra žurnalistų publikacijos, o administracija surado naujus leidinio kelius pas skaitytojus?..

                                                       Ričardo Šaknio nuotrauka, daryta Vilniuje, LŽS XV suvažiavime

        

 

 

Panašūs straipsniai