Sveiki gyvi, kolegos, sulaukę 2011-ųjų sausio 13-tosios, Laisvės gynėjų dvidešimtmečio!

Aldona ŽEMAITYTĖ, LŽS pirmininko pavaduotoja

         

Aldona_Zem._II.jpgSveikinu su šia įstabia diena, kuri širdyje paliko gilų įspaudą. Visą sausio tryliktosios dieną ( ir ketvirtadienio vakarą) praleidau prie televizoriaus.

 Pamačiau tiek daug autentiškų kadrų, kurių turbūt gyvenime daugiau neteks regėti. Todėl nuščiuvusi viską dėjausi į širdį.

 

Mačiau ir dokumentinį filmą „Sekmadienio rytas …tryliktosios naktį”, sukurtą iš karto, po 1991-ųjų Sausio įvykių. Stebėjausi ir žavėjausi kauniečių televizijos žurnalistų operatyvumu, aistra savo darbui, tikėjimu savo valstybe.

 

Mes visi tada buvome labai vieningi. Buvom lyg vienas alsavimas, nes visus svaigino laisvės oras. Ne visus, žinoma, o tik tuos, kurie buvo prie Parlamento ir Televizijos bokšto, Radijo ir televizijos komiteto Vilniuje, taip pat prie Kauno radijo ir televizijos redakcijos, priėmimo stoties Vaižganto gatvėje, Juragių telecentre ir Sitkūnų radijo stotyje, kur kolegos tada drąsiai dirbo negalvodami apie pavojų.

 

Manau, kad mes to pavojaus net nejutome, nesupratome, kad vaikštome ant peilio ašmenų. Dabar, kai viskas nutolo per vienos kartos gyvenimą, pojūčiai dar užaštrėjo. Buvo atgaivinta atmintis. Sujaudino Tito Masiulio sesers kalba Seime, jos ašaros, jos rečitatyvas užgniaužtu nuo gėlos balsu.

 

Aš jau leidžiuosi į emocijas… O šįkart norėjau pasidžiaugti, mieli kauniečiai, pasididžiuoti jūsų darbu tomis neramiomis ir nežinia grasinančiomis dienomis. Ir tuo tikėjimu, kad Lietuva nepražus, nebus užlieta trečiosios okupacijos bangos.

 

Visiems, visiems, ne tik Lietuvos žurnalistų sąjungos nariams, linkiu gerų, darbingų ir kūrybingų dienų!

Nuotraukoje: LŽS pirmininko pavaduotoja Aldona Žemaitytė

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Panašūs straipsniai