Dovilė Kamarauskienė – „Žurnalistikos riterė“, o „Špilkos“ karaliai – nežinomi…

Birutė MAČIENĖ, skyriaus valdybos narė

 Kamar._sveik_II.jpg

 

 

Palydint 2010 metus, penktąkart Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba paskelbė  savo tradicinių nominacijų laureatus.

„Už gyvenimą, atiduotą žurnalistikai, kuri išmokė skirti gėrį ir blogį, objektyviai rašyti apie sporto pergales ir pralaimėjimus, pasakyti “NE” laikraščio savininkų nurodymams, ir iškelta galva palikti “Kauno dienos” redakciją, 2010 metų “Žurnalistikos riterės” vardas suteikiamas Lietuvos žurnalistų sąjungos narei DOVILEI KAMARAUSKIENEI, įteikiant jai simbolinį kovotojos KARDĄ. Sveikiname ir didžiuojamės savo kūrybinga ir drąsia kolege, rodančią pavyzdį visiems Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus nariams!”- taip  savo sveikinime rašo LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba.

Naujoji “Žurnalistikos riterė” Dovilė Kamarauskienė ne tik dalyvavo Lietuvos žurnalistų sąjungos XV suvažiavime, bet ir iš tribūno kvietė visus kolegas drauge kovoti už savo garbę, orumą ir nepriklausomybę. Mūsų svetainės “Aktualijose” D.Kamarauskienė rašė: ”Iš tiesų tik dabar realiai supratau, kad laisvos spaudos Lietuvoje beveik nebeliko. Žurnalistai, saugodami savo darbo vietą, kuri tampa vis didesniu deficitu, susitaiko su savininkų neteisėtais reikalavimais. Todėl noriu kolegas paraginti – nepasiduokite savininkų spaudimui, neparduokite savo sąžinės ir įsitikinimų, paisykite Visuomenės informavimo įstatymo, burkite profesines sąjungas. Jeigu žurnalistų kolektyvai bus vieningi, ambicingi, gerbs savo profesiją, neleis jos paversti tam tikrų struktūrų įrankiais, savininkams bus daug sunkiau manipuliuoti mumis”.

Kamar._prisiminimui__II.jpg„Mūsų jėga dabartinėmis sąlygomis – mūsų vienybė. „Kauno dienoje“ tos vienybės apraiškos jau buvo pasireiškusios, nors vėliau ir užgesintos. Tačiau pradžia, manau, padaryta. Solidarizuodamasis su manimi iš „Diena Media News“ išėjo „Vilniaus dienoje“ dirbęs žurnalistas Mindaugas Augustis,”- rašė D. Kamarauskienė. 

Pirmuoju LŽS Kauno apskrities skyriaus “Žurnalistikos riteriu” 2006 metais buvo paskelbtas Arūnas Dambrauskas (“Laikinoji sostinė”), 2007 m. – Kristina Kučinskaitė (internetinės svetainė “kaunoalėja”), 2008 m. – Juozas Kundrotas (senjorų klubas MES), 2009 m. – Dainius Radzevičius (Lietuvos žurnalistų sąjunga).

Penktąkart laikraštis “Akistata” nominavo ir antiherojus, kuriems skirta “Špilka”. Tačiau ir šį kartą “Akistatos” redaktoriaus pavaduotoja, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė Aurelija Žutautienė neturėjo kam įteikti šio originalaus prizo. Ir ne dėl to, kad Kaune nėra „vertų” – tokio įvertinimo.

Zut._2_a_II.JPGAurelija Žutautienė sakė: “Vasarą mieste nemokamai buvo dalijamas profesionaliai paruoštas ir išleistas laikraštis “Geros Kauno žinios”. Tačiau nežinoma, kas rašo, redaguoja, leidžia, koks tiražas, adresas ir t.t..“ Galima tik  įtarti, kad tai daro prityręs žurnalistas, kurių ne vienas Kaune dabar yra bedarbis. Tikriausiai taip jie duonai  užsidirba… Liūdna, kad  laikraščio savininkai nevertina jų kūrybos, visus  „įslaptina“… Kažkas, tikriausiai, tokiu „nemokamu leidiniu“ jau ruošiasi artėjantiems Savivaldos rinkimams ir svajojantis apie mero postą, jau dabar skleidžia „Geras Kauno žinias“. Tačiau prieš tai tegul  žurnalistinę „Špilką” atsiima…

Nuotraukose:

 2010 metų „Žurnalistikos riterę” sveikina skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis; Dovilė Kamarauskienė su iškovotu „Kardu” (viršuje);

Aurelija Žutautienė skelbia, kad „Akistatos” tradicinė „Špilka” šį kartą skiriama  laikraščio „Geros Kauno žinios” savininkams ir leidėjams; Skyriaus valdybos narės Austės Korbutės rankose „Špilka”, o A.Žutautienės – ateinančių triušio metų simbolis (apačioje) .

Nuotraukų autoriai – Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai Vladimiras Beresniovas ir Ričardas Šaknys.

  Zut._su_triusiu_II.jpg          

Panašūs straipsniai