…O žurnalistė Audronė Jankuvienė – negali nerašyti !

Vidmantas Miškinis

jankuviene.jpgKauno žurnalistai, gruodžio 18-ąją susirinkę visi būrin, palydėjo besibaigiančius metus, pasidalijo savo džiaugsmais ir rūpesčiais. Ta proga Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, Vytauto Gedgaudo žurnalistinės premijos laureatė Audronė Jankuvienė LŽS Kauno apskrities skyriui padovanojo puikią savo išvaizda ir turiniu kygą „Rūmų istorija: vardai, vertybės, tradicijos“.

 Retai kuri knyga, net apie Lietuvos istoriją, iš karto prikausto skaitytojo dėmesį savo patrauklumu. Kolegės Audronės Jankuvienėsa redaguotas leidinys „Prekybos, pramonės ir amatų rūmai Lietuvoje 1925 – 2010 m.“ yra maloni išimtis. Redaktorė drauge su knygos sudarytojais Vilma Akmenyte, Giedre Mileryte, Vasilijum Sofronovu bei viršelyje panaudotu dailininko Egidijaus Rudinsko ofortu, patenkintų net kritiškiausius vertintojus.

 LŽS narė, buvusi ilgametė „Kauno dienos“ vyriausioji redaktorė Teklė Mačiulienė, paėmusi į rankas „Rūmų istoriją…“ su džiaugsmu šūktelėjo:“Tik Audronė taip gali padaryti!..“ Prisiminusi savo pavaldinės „Argumentų” kūrėjos, vėliau „Kauno dienos“ vyr. redaktoriaus pavaduotojos Audronės Jankuvienės nuolatinius ieškojimus ir atradimus, buvusi šefė priminė kolegės, jau vyr. redaktorės išleistą didžiulį enciklopedinį biografijų žinyną, skirtą Kaunui: „Kas yra kas Lietuvoje. Kraštiečiai“.

 Naujoji A.Jankuvienės knyga yra skirta Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų Lietuvoje 85-mečiui. Leidinyje atskleidžiama Rūmų raida per sudėtingus XX a. Lietuvos valstybės istorijos etapus. Visa tai parašyta, pravėrus Lietuvos archyvų duris, ilgai ir sunkiai ieškanat vertingų istorijos faktų.

Žurnalistės Audronės Jankuvienės redaguota knyga primena, kaip buvo dedami pamatai Lietuvoje verslo bendruomenės santykiams, pagrįstiems solidarumu ir savitarpio pagalba, kaip kuriamas paslaugų verslas. Knygoje pateikta daug vertingų minčių, spalvingų nuotraukų.

Vienas kolega žurnalistas taikliai pasakė:„Lakštingala negali nečiulbėti, o Audronė Jankuvienė – nerašyti“. Ir puikiai redaguoti, ką akivaizdžiai byloja „Rūmų istorija: vardai, vertužybės, tradicijos…“ Kūrybingų 2011-ųjų, Audrone Jankuviene!

 Nuotraukoje: Žurnalistė Audronė Jankuvienė, šiais metais apdovanota medalius „Už nuopelnus žurnalistikai“

                                                                                                                   Ričardo Šaknio nuotr.

 

Panašūs straipsniai