"Pūkas-TV", Kęstutis Pūkas ir … "Kitokia Lietuva"

Olava STRIKULIENĖ, „TVPublika”

Pukas_II.jpgKauno regioninis televizijos kanalas “Pūkas-TV“ transliuoja savo programas nuo 2001 metų liepos 1-osios. Kas per tiek laiko pasikeitė? Bendrovės „Pūkas“ vienintėlis akcininkas ir generalinis direktorius Kęstutis Pūkas sako, jog visos idėjos yra gražios, tik jas įgyvendinti sunku. „Ypač jeigu jos doros“, – pabrėžia K.Pūkas.

Iš pradžių „Pūkas-TV“ buvo orientuotas į lietuvišką muziką. „Daugiau buvo interesas populiarinti Lietuvos daininkus bei muzikantus, -pripažįsta K.Pūkas, – o dabar TV kanalas daugiau atlieka pilietinę misiją – už švaresnę ir gražesnę Lietuvą. Ką aš žinau? Labai sunku patiems vertinti, kaip šią misiją sekasi vykdyti. Mes dirbame ir tiek, tegul žiūrovai vertina“.

„Pūko-TV“ transliacijas mato ne tik laikinosios sostinės žiūrovai. Nuo pakaunėje esančio Jūragių TV bokšto Pūko laidos matomos 70 km spinduliu. Tad apie Kauno miesto problemas gali sužinoti ir Suvalkija, ir Žemaitija iki Raseinių miesto. Į rytus vaizdai iš Kauno pasiekia ir elektrėniškius. Tiesa, patys TV žurnalistai daugiausiai dirba Kauno regione. Dirba ir Pūko televizijoje, ir Pūko radijuje. Žiūrovai ir klausytojai jau seniai atskiria žurnalistę Solveigą Firantienę, pasižyminčią sodriu balsu ir užduodančią laikinosios sostinės valdininkams labai nepatogius klausimus. Kada išasfaltuos Šančiuose duobėtą gatvelę, kada bus rekonstruotas sukežęs Panemunės tiltas ir pan.

Apskaitos, kiek žmonių žiūri Pūko TV, nėra. Patys žurnalistai tiki, jog kauniečiai linkę žiūrėti regioninę televiziją. Mat ji pirmiausiai informuoja apie eilinių laikinosios sostinės gyventojų buitį bei jų problemas.

Šį sezoną „Pūko-TV“, anot K.Pūko, nepakeitė savo ankstesnės programos. „Toliau užsiimame tiriamąja žurnalistika, transliuojama tiesioginių diskusijų laida „Kitokia Lietuva“ . Ši laida transliuojama beveik 2 metus, tačiau žiūrovams dar neatsbodo. Žmonės jungiasi, dalyvauja diskusijoje, jei tik jiems Kaunas rūpi. Transliuojame ir Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžius. Tegul gyventojai mato, kaip mūsų išrinktieji dirba, kaip leidžiami miesto pinigai“.

Pats K.Pūkas, nors ir visuomeniškas žmogus, į politiką nesiruošia. „Aš ne tam skirtas žmogus“, – atsakė pagalvojęs, – man įdomiau informuoti žmones, skleisti Kauno naujienas.

K.Pūkas, paklaustas apie pinigus, pripažino, jog sumanęs kurti regioninę televiziją, niekada neturėjo didelių uždarbių ir dabar neturi. Bet žmonės dirba pastoviai. Yra kadrų, dirbančių Pūko radijuje ir televizijoje jau apie 10 metų. „Tie, kurie stabilūs, dirbo ir dirbs. O kas išėjo, tai išėjo. O dabar laukiame pasikeitimų, kai bus transliuojama skaitmeninė televizija. Tik dar neturime jokių naujienų, dar niekas neaišku. Ryšių reguliavimo tarnyba nieko dėl regioninių televizijų nedaro, dar viskas neaišku“, – atsiduso K.Pūkas.

Nuotraukose: „Pūkas-TV” savininkas ir generalinis direktorius bei laidų vedėjas Kęstutis Pūkas

                                                                                             Aliaus Koroliovo nuotr.

Panašūs straipsniai