Pirmasis valdybos posėdis po LŽS XV suvažiavimo – dalykiškas, konkretus, darbingas

Vidas MAČIULIS, LŽS valdybos narys

svaziavime_II.jpgGruodžio 11-ąją, praėjus dviem savaitėm po Lietuvos žurnalistų sąjungos penkioliktojo suvažiavimo, įvyko pirmasis LŽS valdybos posėdis, kurį vedė perrinktas pirmininkas Dainius Radzevičius. Iki būsimo LŽS tarybos posėdžio, vyksiančio vasario pabaigoje, pirmininkas turės tik  du laikinus pavaduotojus Aldoną Žemaitytę ir Audrį Antanaitį. Kitiems dviems – Edmundui Juškiui ir Erikai Straigytei, kurios paslaugų atsisakyta ir redaguoti LŽS svetainę, buvo padėkota už visuomeniniam darbui paskirtus metus.

 Valdybos nariai pareiškė savo nuomonę, kaip skyriai ir klubai siūlo įgyvendinti LŽS XV suvažiavimo priimtas rezoliucijas už veiksmingesnę savitvarką, žurnalistų socialinį statusą ir jo teisių bei laisvių užtikrinimą , taip pat dėl regioninės spaudos žlugdymo ir pliuralizmo stabdymo, žiniasklaidos priemonių savininkų. Bus kreipiamasi į visas redakcijas, kad jos supažindintų su savo vidaus darbo tvarkos taisyklėmis, žiniasklaidos savininkų ir žurnalistų darbo sutartimis. Kauno apskrities skyriaus siūlymui – steigti redakcijose pirmines LŽS organizacijas buvo tik iš dalies pritarta. Pirmiausia nuspręsta kreiptis į žiniasklaidos priemonėse dirbančius Lietuvos žurnalistų sąjungos narius, kad jie atsakytų į specialios anketos klausimus.

Regioninės žiniasklaidos klubas iškėlė problemą dėl savitvarkos ir pasisiūlė LŽS Etikos komisijai parengti specialų projektą. Panevėžio skyrius pageidauja, kad dažniau atvyktų Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovybė ir padėtų vietoje spręsti įvairius profesinės sąjungos klausimus, o Klaipėdos skyrius, kad LŽS finansiškai remtų. Dėl efektyvesnio profsąjunginio darbo, Vilniaus skyrius siūlė įsteigti socialinių reikalų, kultūros, teisės, užsienio reikalų komitetus arba darbo grupes, kurioms vadovautų naujieji pirmininko pavaduotojai. . Valdybos nariai norėtų, kad LŽS taptų stipria profesine sąjunga ir dalyvautų trišalių sutarčių svarstyme. Buvo ir daugiau įvairių siūlymų.

Valdybos posėdyje nutarta, kad ir 2011-aisiais metinis nario mokestis ( reikia atsiskaityti iki liepos 1 d.), yra 60 litų. Į LŽS  priimti vilniečiai Mantas Krasauskas ir Paulius Valatkevičius bei klaipėdietė Ramunė Bandzienė. Valdyba nepritarė Vilniaus skyriaus siūlymui apdovanoti G.F. medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“. Taip pat atidėtas klausimas dėl Sveikatos klubo steigimo, nes jo naujieji nariai neparašė pareiškimų dėl išstojimo iš LŽS skyrių (Angelė Pabricaitė  – iš Kauno apskrities). Taip pat neišspręstas klausimas dėl tikrojo nario statuso, kai žurnalistas dirba Seime arba Savivaldybėje. LŽS įstatai bus papildomi ir tobulinami pavasarį numatytame neeiliniame suvažiavime. Kitas  Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos  posėdis vyks sausio mėnesį.

Nuotraukoje: LŽS XV suvažiavime valdybos pirmininkas Dainius Radzevičius (kairėje)  ir Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis

                                                                             Ričardo ŠAKNIO nuotr.

 

Panašūs straipsniai