Pakelsim, pakelsim mes taurę linksmybių už kauniečius LŽS narius!..

Happy_New_Year___II.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba 2010-ųjų gruodžio 18-ąją (šeštadienį) 14 val. rengia tradicines Metų palydėtuves, kurios vyks Žurnalistų namuose (V.Putvinskio g.48) veikiančiame kinų restorane “Panda”.

 Tai triguba šventė, nes dešimt metų palydėtuvėms, dešimt, kai po rekonstrukcijos atvėrė duris pastatas, kuriam šiemet sukako 160 metų. Tai priminė šiais metais Kauno apskrities archyve surasti šio namo bei sklypo dokumentai.

Pirmajame tuometinės Kalnų gatvės pastate įsikūrė Kauno gubernijos žandarmerija. Vėliau šį pastatą įsigijęs žandarų viršininkas jį pardavė. Sovietinės valdžios metais namas buvo nacionalizuotas. 1991 metais  neaksplotuojamo namelio du kambarėlius miesto savivaldybė išnuomojo LŽS Kauno skyriui. 1996 metais Lietuvos vyriausybė neatlygintinai perdavė visoms kultūros įstaigoms patalpas, kurias jie nuomavo. 1997-aisias LŽS Kauno apskrities skyrius pradėjo V.Putvinskio g. 48 pastato rekonstrukciją, kuri buvo baigta 2000-ųjų pradžioje.

Šiandien ši  istorija nedaug ką domina, gal tik vilniečius iš buvusios LŽS vadovybės, kurie prieš 10 metų pamatę, “kokia gulbe virto biaurusis ančiukas”, panoro pastatą perimti savo žinion. Su policijos ir prokuratūros pagalba bandė įrodyti, kad buvusi „žandarmerija” ne Kauno skyriaus, o LŽS. Tai įrodyti melu, talkon buvo pakviesta „parankinė” žiniasklaida, kuri susrūpino, kad “kauniečiai privatizuos LŽS turtą ir jį parduos”. Dešimt metų to laukia – nesulaukia. Gėdingą  istoriją, kažkodėl, šiemet vėl prisiminė “Lietuvos žinios” …

Skyriaus valdyba visus savo narius kviečia pamiršti kasdienius rūpesčius ir ateiti į žurnalistų šventę. Joje bus paskelbtas “Metų žurnalistikos riteris”, taip pat “Akistatos” laikraščio “Špilkos” lauretatas, pasirašyta Lietuvos teisininkų draugijos Kauno  ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrių bendradarbiavimo sutartis. Pakelkime visi drauge taures už tuos, kurie buvo ir liko LŽS nariais!..

 

Krize_II_a.jpgKą originalaus sugalvojo LŽS skyriaus valdybos narė Austė Stoškutė-Korbutė „Metų palydų” šventės senaristė ir vakaro vedėja, niekas nežino, todėl tradicinėje sueigoje visiems bus dar įdomiau.

Nepamirškite ir kitiems LŽS nariams priminkite: Gruodžio 18-oji, 14 val. Kauno žurnalistų namai – kinų restoranas ‘Panda”.

Vladimiro BERESNIOVO (Vlaberio) piešiniai „Naujieji metai” ir „Besmegenio krizė”

 

Panašūs straipsniai