Laikraščio „Ūkininko patarėjas“ iniciatyva – Javų vainikas suspindo sidabro karūna

Jolanta KAŽEMĖKAITYTĖ,

ukininkaite_II.jpgLaikraščio „Ūkininko patarėjas“ surengtas konkursas „Mis ūkininkaitė 2010“ vyko kaimo turizmo sodybos „Karpynė“ (Raseinių r.) naujojoje kultūros ir sporto arenoje. Ir į ją labai gausiai susirinkę žiūrovai, ir konkurso vertinimo komisijos nariai „Ūkininko patarėjui“ sakė, jog nelengva buvo spėti ar nuspręsti, kuri mergina iš dvylikos verta mis ūkininkaitės titulo – visos gražios, visos protingos, talentingos, o šventė savo grožiu, turiniu toli lenkia įprastus misių rinkimus.

Grūdinių kultūrų ūkio savininkė Akvilė Kaminskaitė iš Tirkšlių kaimo, Batniavos seniūnijos, Kauno r., dėl mis ūkininkaitės titulo rungėsi pasipuošusi tuo, ką žemė užaugina: močiutės iš linų nerta, o mamos jaunystėje vilkėta suknele, vainiku iš javų, maudymosi kostiumėliu iš žiedlapių bei smilgų. Konkurso pabaigoje ant merginos galvos tviskėjo sidabro karūna.

Akvilė Kaminskaitė, jai 24-eri, surinko daugiausia konkurso „Mis ūkininkaitė 2010“ trylikos komisijos narių atiduotų balų – 493 už keturias rungtis: prisistatymo, gracijos, bikinio ir talentų.

Pirmąja vicemis tapo 19 metų būsimoji veterinarijos medicinos specialistė Neringa Anusevičiūtė iš Šeimyniškių kaimo, Girkalnio seniūnijos, Raseinių r. (452 balai). Antrąja vice mis išrinkta augalininkystės ir gyvulininkystės ūkio savininkė, 31 metų Danguolė Ragažinskaitė iš Berčiūnų kaimo, Panevėžio r. (439 balai). Abi ūkininkaitės pelnė po 3 tūkst. litų čekį, o „misė“ – 5 tūkst. litų.

Kas komisijai padėjo apsispręsti ir kaip jos malonę pelnyti stengėsi ūkininkaitės konkurso dalyvės, apie jų suokalbį bikinio rungtyje, tarsi palaikant iš mūšio dėl karūnos pasitraukusią Mariją Sasnauskaitę, apie tikrą kardą bei visą renginį – kitaip sakant, apie grožio odę kaimui ir jo žmogui –  skaitykite „Ūkininko patarėją“ ir viską sužinosite 

Nuotraukose: ” Mis ūkininkaitė 2010″  Akvilė Kaminskaitė iš Kauno rajono;  Ūkininkaitės konkurse – viena kitai nepavydėjo, susidraugavo ir  smagiai šmaikštavo…

                                                                                                           Laimučio BRUNZOS nuotr.

 muzikinis002_II.jpg                                                                                                        

Panašūs straipsniai