“Vienas per Atlantą…” Lietuvos kultūros minsiterijoje ir mūsų svetainės “Filmuose”

Vladimiras BERESNIOVAS

Dargis_su_Cepu_II.JPGLietuvos respublikos kultūros ministerijos  šių  metų premijai už publicistinius kūrinius – LŽS Kauno apskrities skyrius kartu su Lietuvos aviacijos muziejumi pristatė dokumentinio kino filmo “Vienas per Atlantą prieš 75 metus” autorius.

 Tai Lietuvos žurnalistų sąjungos narį Stasį Dargį (filmo režisierius ir operatorius) ir Lietuvos aviacijos muziejaus vyr. muziejininką Joną Čepą (scenarijaus autorius), kurie savo lėšomis, kaip ir jaudinančią videojuostą “Lituanicos” didvyriai Amžinai gyvi” (2008 m.), sukūrė šį dokumentinį filmą ir  be atlygio padovanojo Lietuvai.

 2010-ųjų istorinis publicistinis filmas “Vienas per Atlantą prieš 75 metus”, yra skirtas drąsaus lakūno Felikso Vaitkaus atminimui. Filme publicistiniu žodžiu (diktorius LŽS narys Vilius Kaminskas) ir vaizdu (panaudoti dar  nematyti kadrai, gauti iš JAV) atskleidžiama lietuvio meilė savo Tėvynei, jaunąjai kartai primenama mūsų tautos praeitis ir jos  kilniūs siekiai.

 Naujasis Jono Čepo ir Stasio Dargio dokumentinis videofilmas jau parodytas šalies kultūros ir švietimo įstaigose, taip pat Čikagoje bei Airijoje, jį galima žiūrėti ir mūsų svetainės puslapyje “Filmai”). Tenai yra ir kiti LŽS narių sukurti filmai.

Nuotraukoje (tituliniame psl.) Kaunietis režisierius ir operatorius, LŽS narys Stasys Dargis

                                                                                                      Ričardo Šaknio nuotr.

Nuotraukoje: Dokumentinio kino filmo „Vienas per Atlantą prieš 75 metus” autoriai, muziejininkas Jonas Čepas ir operatorius-režisierius Stays Dargis  (dešinėje)

                                                                                                       Gyčio Ramoškos nuotr.

 

 

 

Panašūs straipsniai