Dvidešimtmetė „Šeimininkė“ sulaukė savo gimdyvės Dalios Juškienės

Vidmantas MIŠKINIS

Juskiene_II.JPGPaukščiai gimtinėn parskrenda pavasarį, o kaunietė žurnalistė, LŽS narė Dalia Juškienė į UAB „Ūkininko patarėjas“ sugrįžo paskutinio rudens mėnesio pradžioje. Sugrįžo ne iš šiltų kraštų, o iš sostinės Vilniaus, kur redagavo žurnalus „Virtuvė. Nuo…Iki“, „Viltys ir likimai“.

 1989 metais drauge su Vyteniu Neverdausku, Gražina Petrošiene ir Rolandu Adomavičium, jauna žurnalistė Dalia Juškienė sugrąžino gyveniman prieškario laikraštį „Ūkininko patarėjas“, o dar po metų tapo penkiasdešimtmetės „Šeimininkės“ redaktore. Po trejų sėkmingo darbo metų su „Šeimininke“, 1993-aisiais Dalią Juškienę pakvietė „Kauno diena“, kurioje dar labiau atsiskleidė jos kūrybinis potencialas, nuolatiniai žurnalistiniai ieškojimai aktualiais kultūros, šeimos ir moters gyvenimo klausimais.

 Su „Kauno dienos“ literatūriniu priedu „Santaka“ žurnalistėmis Birute Garbaravičiene, Rūta Kanopkaite, Žilvine Petrauskaite, Ramute Vaitiekūnaite, Dalia buvo apdovanota LŽS aukščiausia – Vinco Kudirkos premija. Tačiau „Kauno dienoje“ prasidėjus revoliuciniams pertvarkymams , kai laikraštį vienas po kito pradėjo palikti patys gabiausi žurnalistai, Dalią Juškienę pakvietė Vilnius.

Jeigu ne šių metų vasara, kai „Šeimininkė“ sulaukė savo dvidešimtojo gimtadienio, o šventėje dalyvavo pirmoji savaitraščio redaktorė Dalia Juškienė, ji ir toliau būtų vilnietiškų žurnalų šefė. UAB „Ūkininko patarėjas“ vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas subrandino mintį – laikraštį „Šeimininkė“, leidžiamą daugiau kaip 20 000 tiražu, pakeisti žurnalu. Laikraščių ir žurnalų šefas apsisprendė, kad priėmėja vėl turi būti D.Juškienė ( redaktorė Danutė Junevičienė, išeinanti užtarnautan poilsin, prieš 17 metų irgi buvo perėmusi redaktorės postą iš Dalios).

Gruodis Daliai Juškienei, sugrįžusiai tenai, kur pradėjo savo prasmingą kūrybinio gyvenimo kelią, o dabar galės realizuoti savo sukauptą redaktorišką patyrimą, yra vienas sunkiausių per tuos dvidešimt metų. Nors visos mintys sukasi apie savaitinį žurnalą, ji ir paskutinius laikraščio „Šeimininkė“ numerius stengiasi išleisti kuo įdomesnius bei patrauklesnius…

 Su didele meile „Šeimininkei“ gimė ir  reklaminės eilutė laikraštyje:

Šiuolaikiška Elegantiška Išmintinga Mylinti Išsilavinusi Nenusivylusi Išdidi Nuoširdi Kerinti Ėjo, eina, eis!

Šypsosi Eglutė Išdidžiai Moja Imti Naujoviškai Išdabintą Numerį Kada?

Ėgi… nuo Naujųjų! Jūsų „Šeimininkė“

Nuotraukoje: kaunietė žurnalistė, LŽS narė, „Šeimininkės“ redaktorė Dalia Juškienė

 

 

 

Panašūs straipsniai