“ŠIAULIŲ KRAŠTAS”, KAIP IR “KAUNO DIENA” – LYDERIŲ POZICIJOSE

Siauli___krastas_II.pngLietuvos dienraščius skaito tik vilniečiai? Tokią išvadą galima padaryti susipažinus su įvairiais tyrimais, ką skaito, sakysime, kauniečiai, klaipėdiečiai, šiauliečiai? Jau nuo “senų laikų” – “Kauno diena” skaitomiausias dienraštis laikinoje sostinėje. “Lietuvos rytą”, “Respubliką”, “Lietuvos žinias” ir kitus visus sudėjus, “Kauno diena” – nepavejama. Taip yra ir su “Šiaulių kraštu” Saulės mieste. Susipažinkite su šio dienraščio pateikta informacija.

 „Šiaulių kraštas“, šį rudenį švęsiantis 20-metį, stabiliai laikosi šalies dienraščių lyderių pozicijose. Praėjusią vasarą „Šiaulių kraštas“ buvo didžiausią vidutinę skaitytojų auditoriją Šiaulių apskrityje ir Šiaulių mieste turintis laikraštis.

 Tai parodė bendrovės „Sic Gallup Media“/ TNS atliktas tyrimas. Šiaulių apskrityje „Šiaulių kraštas“ neturėjo ryškesnių konkurentų, jį skaitė per 40 procentų gyventojų, o bendra auditorija dar įspūdingesnė – per 64 procentus regiono gyventojų perskaitė savo krašto dienraštį bent kartą per savaitę.

 Šalies skaitomiausių dienraščių lentelėje „Šiaulių kraštas“ – penktoje pozicijoje, kuri rodo, kad vasarą kiekvieną laikraščio numerį skaitė 90,6 tūkstančio žmonių, o 153 tūkstančiai – bent kartą per savaitę. Kiekvieną dieną jaučiasi susidomėjimas dienraščiu. Vidurvasaryje pasibaigusios išankstinės kitų metų prenumeratos rezultatai parodė, kad prenumerata pasirūpino ne mažiau žmonių negu 2009-aisiais ir 2008 metais.

Pasak dienraščio vyriausiojo redaktoriaus ir bendrovės direktoriaus Vlado Vertelio, kitais metais tuo pačiu periodiškumu bus leidžiami bendrovės laikraščiai „Šiaulių kraštas“, „Krašto žinios“, „Kelmės kraštas“, „Mūsų kraštas“, „Pakruojo kraštas“, stiprės jų turinys.

Laikraščio darbuotojų parengta informacija domina ir elektroninio dienraščio www.skrastas.lt skaitytojus. Kasdien šį leidinį skaito per 6000 unikalių vartotojų, kurių daugelis nėra popierinio „Šiaulių krašto“ skaitytojai. Nuolat didėjantys komentarų ir puslapių atsivertimų skaičiai taip pat iliustruoja, kad „Šiaulių krašto“ žurnalistai parengia aktualias publikacijas.

 „Šiaulių krašto“ inf.

Panašūs straipsniai