Paskutinis LŽS tarybos posėdis, skirtas penkioliktajam suvažiavimui

Tarybos_posedis.JPGAdomo Mickevičiaus muziejuje, įsikurtame tame pat kiemelyje kaip ir Vilniaus universiteto komunikacijos fakulteto žurnalistikos institutas, spalio 16-ąją svečiavosi gausus būrys šalies spaudos, radijo ir televizijos darbuotojų. Čia buvo surengtas paskutinis prieš penkioliktąjį suvažiavimą Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdis, kuriame dalyvavo ir keturi iš devynių Kauno apskrities skyriaus nariai – Vladimiras Beresniovas, Birutė Mačienė, Vidas Mačiulis ir Aurelija Žutautienė. Pagrindinė diskusijų tema buvo pasiruošimas LŽS XV suvažiavimui.

Po ketverių darbo metų lapkričio 27-ąją Vilniaus Rotušėje  bus  vėl surengtas Lietuvos žurnalistų sąjungos narių suvažiavimas, kuriame dalyvaus ir pusšimtis Kauno apskrities spaudos, radijo ir televizijos darbuotojų bei laisvųjų žurnalistų, priklausančių šiai profesinei kūrybinei sąjungai. Pirminės organizacijos ir klubai renka vieną delegatą nuo trijų LŽS narių. Laisvieji žurnalistai iki lapkričio pirmosios turi pranešti LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkui arba valdybos nariams apie savo norą dalyvauti Suvažiavime. Iki tos pačios dienos visi, norintys priklausyti LŽS, turi sumokėti nario mokestį už 2010 metus, taip pat patikslinti savo anketinius duomenis. Nenorintys toliau priklausyti Lietuvos žurnalistų sąjungai ir nemoka nario mokesčio, pateikia pareiškimą apie išstojimą iš LŽS.

 LŽS tarybos posėdyje Vilniuje buvo aptarti ir aktualūs šalies žurnalistų darbo klausimai. Dar kartą suderinta Suvažiavimo darbotvarkė, eiga, būsimo šalies žurnalistų forumo rezoliucijos. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, akcentavęs artėjančio suvažiavimo svarbą, išklausė visų LŽS skyrių ir klubų vadovų minčių. Visi kalbėjo, kad lapkričio 27-ąją  Vilniuje tikisi dalykiško ir darnaus žurnalistų suvažiavimo, kuriame aiškiai ir konkrečiai visi pasisakantieji  akcentuos nūdienos problemas ir svarbiausias ateities veiklos gaires.

 Buvo diskutuojama, kaip ir kada išklausyti eilinių LŽS narių pastabų, pasiūlymų dėl profesinės kūrybinės sąjungos darbo. LŽS Kauno apskities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis Tarybą informavo, kad svetainėje www.kaunozurnalistai.lt įkurtas specialus tinklalapis „Laiškai LŽS XV suvažiavimui“. Tenai savo kritiką ar pagyriamąjį žodį Lietuvos žurnalistų sąjungai gali pareikšti ne tik kauniečiai, bet ir visi šalies spaudos, radijo ir televizijos darbuotojai. Įdomu, kiek LŽS narių ir ne tik jų, pasinaudos šia vieša tribūna?

 Nuotraukoje: LŽS tarybos narių posėdis  A.Mickevičiaus muziejuje Vilniuje

                                                                                     LŽS tarybos nario Vladimiro Beresniovo nuot.

 

 

Panašūs straipsniai