Pažymėjimai ir rudeninės gėlės – LŽS jaunimo rankose

Rasa KAUNAITĖ

Nauji_nariai_II.jpgPaskutiniame išvažiuojamame Lietuvos žurnalistų sąjungos posėdyje, kuris buvo surengtas Pagėgiuose, į LŽS buvo priimti devyni nauji nariai. Drauge su jais ir trys kauniečiai spaudos ir televizijos darbuotojai. Pagal LŽS Kauno apskrities skyriaus tradiciją, naujiems nariams iškilmingai įteikiami nario pažymėjimai. Taip buvo padaryta ir spalio pradžioje Kauno žurnalistų namuose, dalyvaujant visiems apskrities skyriaus valdybos nariams. Tačiau šį kartą iš trijų naujųjų – buvo tik du. Kai LŽS valdyba į tikruosius narius priėmė ir 36 metų kaunietį, baigusį aktoriaus meistriškumo ir režisieriaus studijas, dabar Init televizijoje operatoriumi dirbantį Petrą Baroną, jis buvo toli nuo Lietuvos, Kinijoje. Ir dabar jis tenai, Šanchajuje, kur vyksta pasaulinė paroda „Expo 2010“. Gal gruodžio 18-ąją, kai Kauno apskrities skyriaus žurnalistai palydės 2010-uosius, LŽS narys Petras Baronas visiems parodys ir netikėtų vaizdų iš viešnagės Kinijoje?

Kiti du nauji LŽS nariai dirba vienoje – „Akistatos“ laikraščio redakcijoje. Kamilė Žutautaitė, kuriai spalio trečiąją sukako dvidešimt ketveri, pasiryžusi eiti garbingu tėvų žurnalistų – Aurelijos ir Vytauto Žutautų keliu. Ji dirbo UAB „Kriminalistika“, dabar ji laikraščio „Akistata“korespondentė. Jaunoji kolegė mokslus baigė Didžiojoje Britanijoje, viename Londono universitete jai įteiktas tarptautinio turizmo vadybos mokslų baigimo diplomas.  

Naujasis LŽS narys, dvidešimt aštuonerių metų Vaidas Bivainis Kauno technologijos universitete įgijo žiniasklaidos technologijos specialybę, kurą jau ne vieneri metai kūrybingai pritaiko kasdieniniame darbe. Dabar Vaidas yra laikraščio „Akistata“ fotokorespondentas ir dizaineris – maketuotojas. Gal savo jaunatviškais ieškojimais ir atradimais Lietuvos žurnalistų sąjungos narys V.Bivainis suteiks gyvumo, grožio ir mūsų svetainei www. Kaunozurnalistai.lt ?  

Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis, įteikdamas naujiems LŽS nariams pažymėjimus , linkėjo kūrybinės sėkmės, pasisekimo kasdieniniuose darbuose ir visų planų bei svajonių išsipildymo.

 Nuotraukoje: LŽS nario pažymėjimai ir gėlės Kauno žurnalistų namuose buvo įteiktos „Akistatos“ pirminės žurnalistų organizacijos nariams Kamilei Žutautaitei ir Vaidui Bivainiui

                    Vladimiro Beresniovo nuotr.

 

Panašūs straipsniai