„Tū-tū-tū“ – švilpia jis, tai važiuoja – greitasis traukinys…“

Jolanta Tamašauskienė

J.Tamasauskiene_2.JPGVyresnės kartos žmonės žino, kad šių pastabų atraštė – eilutė iš kažkada populiarios dainos apie greituosius traukinius, kuriais džiaugėsi ir Lietuvos žmonės. Deja, jau metai, kai Kėdainių rajono Dotnuvos geležinkelio stotyje nestoja traukiniai, važiuojantys į Vilnių. Į ,,Kėdainių garso“ redakciją kreipėsi ne vienas Akademijos gyventojas, reikalaudamas pareigūnų atsakomybės už žmonių gyvenimo apsunkinimą.

O geležinkelininkams svarbiausi yra miestiečių poreikiai. Trys minutės, kurias reikėtų sugaišti Dotnuvos geležinkelio stotyje, kad sustotų traukinys, tapo per didelė prabanga. Dėl tokios taupymo politikos akademiškiai praranda ne tris minutes, o ištisas valandas ir papildomų išlaidų, sveikatos tampant sunkius nešulius iš vieno autobuso į kitą.

Kauno žurnalistų svetainės „Komentaruose“ pateikiamas pasakojimas „Ar traukiniai skirti tik miestiečiams“?, kuriame Akademijos gyvenvietės ir Dotnuvos geležinkelio stoties vadovo mintys, kurių „nenori girdėti“ Lietuvos sostinėje gyvenantys ir dirbantys biurokratai.

Nuotraukoje: Publikacijos apie Dotnuvą „aplenkiančius“ traukinius autorė, laikraščio „Kėdainių garsas“ žurnalistė, LŽS narė Jolanta Tamašauskienė

Panašūs straipsniai