Apskrities vadovybei „Atia”. LŽS skyriui toliau gyvuoti !

Rasa Kaunaitė

Birželio 17-ąją Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos karininkų ramovėje, pasak žurnalistų, vienu metu buvo surengtas jubiliejinis gimtadienis ir „laidotuvės“. Kauno apskrities viršininko administracija paminėjo 15-os metų veiklos sukaktį ir administacijos likvidavimo faktą. Liepos 1-ąją neliks ne tik Kauno, bet ir kitų Lietuvos apskričių administracijų. 

Į neįprastą sveikinimo ir atsisveikinimo popietę Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė pakvietė ne tik pavaldžių įstaigų ir organizacijų vadovus, rajonų merus, bet ir kultūros bei meno atstovus. Drauge su kitais šventėje dalyvavo ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis, nes ši spaudos, radijo ir televizijos profesinė organizacija vienija ne tik Kauno, bet ir apskrities žurnalistus. Be to dvidešimt metų Lietuvos žurnalistų sąjungos skyriui vadovaujantis pirmininkas yra vienintelis žurnalistas, apdovanotas Kauno apskrities viršininko administracijos Garbės ženklu. 
Šventėje, kurioje buvo daug muzikos ir dar daugiau kalbančiųjų, dalyvavo ir LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė, Jonavos mero atstovė ryšiams su visuomene Kristina Lukoševičiūtė, taip pat LŽS narė Palmira Kazlauskienė. Buvusi Kauno televizijos redaktorė pastaruosius metus dirbo Kauno apskrities viršininkės administracijoje. Ne tik P.Kazlauskienė, bet ir kiti jos kolegos tampa „laisvo oro pardavėjais“. Nors ši žuirnalistės darbavietė – valstybinė įstaiga, niekas valstybiškai nesprendžia visų „likviduojamųjų“ įdarbinimo klausimo. Kaip ir niekas neišanalizavo, ar tikrai nereikalinga įstaiga – Apskrities viršininko administracija. Juo labiau, kad teritorinis skirstymas apskritimis nenaikinamas. Kaip ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius, savanoriškai įkurtas 1997 metais, buvo, yra ir liks. 
Spaudos, radijo ir televizijos darbuotojų šventėse visada noriai dalyvaudavo Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė. Paaiškėjo, kad ji literatė, kažkada svajojo apie humanitarės profesiją. Viršininkė pati „išsidavė“ šių metų Spaudos baliuje. O.Balžekienė, kaip pati prisipažino,“žaibišku būdu“ sukūrė pasveikinimą, kurį galima deklamuoti arba dainuoti : 
Klausimai rimti, sukti 
Žurnalistų apsupty… 
Reik galvoti ką sakyti 
O kai ko nepasakyti.

 

Mes politikai ir valdininkai 

Apskrities mes šeimininkai. 
Žurnalistai mums ne broliai, 
Bet draugaut privalom uoliai. 
Viens be kito mes negalim, 
Dirbam taip, kad žmonės baras. 
Nors politikai nenoriai, 
Bet Jums duonos duoda uoliai. 
Žurnalistai gero būdo 
Negaili mums druskos pūdo… 


Nuotraukoje: Kauno apskrities administracijos viršininkė Ona Balžekienė Istorinėje Prezidentūroje LŽS įkūrimo 80-mečio proga sveikina skyriaus valdybos pirmininką Vidą Mačiulį. 

                                                                                                                                        Ričardo Šaknio nuotr.

 

Panašūs straipsniai