Nusipelniusiems žurnalistams įteikti Santakos garbės ženklai

Danutė Marcinkevičienė

Miesto dienos proga Kauno Rotušėje buvo susirinkę garbūs miesto žmonės. Meras Andrius Kupčinskas visus pasveikino bendros šventės proga. “2010-ųjų Miesto dienos yra ypatingos, nes Aukščiausiasis kauniečiams už nuopelnus atsiuntė gerą orą. Man džiugu, kad miesto dienos proga galime apdovanoti Kaunui nusipelniusius asmenis literatūros, sporto, žurnalistikos ir kitose labai svarbiose srityse. Malonu, kad turime daug žmonių, savo talentą skiriančių Kaunui. Yra ir tokių mūsų bičiulių, kurie gyvena kitur, tačiau Kauną myli ir gerbia, nes čia studijavo, pasirengė gyvenimui. Sveikinu visus, dėkoju už nuopelnus Kaunui, linkiu geros sveikatos, kūrybinės kibirkšties ir sėkmės visose veiklos srityse”,- sakė A. Kupčinskas.

Kauno miesto dienos proga šešiems nusipelniusiems kauniečiams ir vienam Prancūzijos piliečiui buvo įteikti Santakos garbės ženklai. Drauge su jais buvo pagerbti ir du gerai žinomi kauniečiai žurnalistai, kuriuos apdovanojimui pristatė Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius.

Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas Petras GARNYS – Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, viešosios įstaigos Kauno televizija direktorius. Įvertinimas pelnytas už brandžius darbus žurnalistikoje, puoselėjant kauniečių kultūrinį gyvenimą, įamžinant iškiliausius miesto įvykius ir asmenybes, taip pat už ilgametę, sąžiningą profesinę veiklą

Antrojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanota Audronė JANKUVIENĖ, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė, buvusi ilgametė „Kauno dienos” korespondentė, vyr. redaktoriaus pavaduotoja, dabar laisvoji žurnalistė. Ji apdovanota už brandžius darbus žurnalistikoje, puoselėjant pilietinį sąmoningumą, demokratijos ir patriotizmo vertybes, nagrinėjant svarbius politinius, ekonominius ir socialinius procesus, taip pat už ilgametę, sąžiningą profesinę ir visuomeninę veiklą.

Panašūs straipsniai