Fotožurnalistas Modestas Patašius Prisikėlimo bažnyčią iš Žaliakalnio perkėlė į Laisvės alėją

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas

Kaunietis fotografas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Modestas Patašius kasdien ieško ir suranda netikėtų vaizdų. Tik neseniai sužinojome, kad kolega net dvidešimt metų iš savo balkono Šilainiuose fotografuoja Prisikėlimo bažnyčią. Originalu ir neįtikėtina. Iš kelių tūkstančių kadrų Modestas atrinko aštuoniolika nuotraukų, kurios dabar ir puikuojasi Laisvės alėjoje šalia fontano.

 

Espozicija yra įdomi ir praeiviams, ir žurnalistams, kurie su M.Patašiumi čia pat rengia interviu spausdintos ir elektroninės žiniasklaidos skaitytojams. Vienas pirmųjų išskirtinį reportažą paruošė populiarus portalas www.kasvykstakaune.lt Kolegą, rengiantį savo neįprastą ekspoziciją, fotografavo ir LŽS narys Ramūnas Guiga.

 

Birželio trečiosios, vidurdienį vienas pirmųjų neįpraston parodon atėjo buvęs gerai žinomas žurnalų leidėjas Vilius Užtupas, prie parodos stendų stabtelėjo ir vilnietis, žurnalo ,,TV antena“ redaktorius Virginijus Mičiulis, kuris tuo pat metu kaip ir Modestas studijavo žurnalistiką Vilniaus universitete.

 

,,Kauno dienos“ žurnalistas Arūnas Dambrauskas, prisėdęs su Modestu Patašiumi ant suolelio, ilgėliau kalbėjosi apie ,,Prisikėlimo bažnyčią“… Juos, kaip ir mane, įamžino dienraščio fotoreporteris Simonas Baltušis.

Laisvės alėjon aš nuėjau ne tik smalsumo vedinas, nes privalėjau, kaip visada,  tokia proga pasveikinti kūrtbingą  žurnalistą LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos vardu. Palinkėjau, kad jam palikus estų nupirktą portalą www.lrytas.lt, Modestas surastų kitą redakciją, kuri tikrai kasdien džiaugsis darbštaus ir produktyvaus autoriaus nuotraukomis.

Panašūs straipsniai