TURIME DIDELĮ NORĄ – ĮTRAUKTI KUO DAUGIAU LŽS NARIŲ…

Daiva ŽEIMYTĖ-BILIENĖ, LŽS Vilniaus skyriaus valdybos pirmininkė

 

 

 

Darbą pradeda iš esmės atsinaujinusi Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus valdyba, patikėjusi man valdybos pirmininkės pareigas. Pasiūlymo eiti vadovauti žurnalistų Vilniaus skyriui sulaukiau dar praėjusiais metais, daug mąsčiau, suprantu, kad šios pareigos bus imlios laikui, kurį labai branginu. Visgi taip pat žinau, jog žurnalistika yra tai, kas man visada rūpėjo ir rūpės, todėl negaliu likti pasyvia stebėtoja.

Pokyčiai neįvyksta, jeigu jų nesiimi. Tikiu, kad su atsinaujinusia skyriaus valdyba, kurių kiekvienam asmeniškai esu dėkinga už palaikymą ir sprendimą dirbti kartu, mums pavyks imtis pokyčių srityse, kuriose šiandien labai reikia padirbėti: pasitikėjimo žiniasklaida stiprinimas, žurnalistų rengimo kokybės gerinimas, žurnalisto, kaip visuomenės intereso gynėjo, funkcijų išgryninimas ir, žinoma, žiniasklaidos bendruomenės vienijimas.

 

Naujoji skyriaus valdyba sudaryta iš žmonių, atstovaujančių įvairias sritis: tautinių mažumų ir anglakalbės žiniasklaidos atstovai Ernest Alesin ir Ruslanas Iržikevičius, aktyviai veikiantys žurnalistai  Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, Greta Ališauskaitė- Bagušauskienė, ilgamečiai žiniasklaidos praktikai Rūta Sinkevičienė, Vytautas Kvietkauskas, Liana Binkauskienė, kultūrinės žiniasklaidos atstovė Nijolė Jačėnienė.

 

Turime didelį norą į bendras veiklas ir į skyrių pritraukti kuo daugiau žiniasklaidos bendruomenės narių. Esame nusiteikę padirbėti. Pirmasis projektas, kurį inicijuoja Vilniaus skyriaus naujoji valdyba, atliepdama į dabartines aktualijas bei visuomenės interesą, yra visų kandidatų į LRT vadovus vieši debatai, kurie vyktų neutralioje vietoje, kandidatams patogiu metu ir su galimybe juos transliuoti visiems žiniasklaidos kanalams. Tikimės, kad kandidatai į LRT vadovo postą taip pat palaikys šią idėją ir sutiks dalyvauti viešuose debatuose.

(Iš D.Žeimytės-Bilienės tinklaraščio, nuotraukos  – asmeninės).

***

 Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno aspkritie skyrius linki naujai  Vilniaus skyriaus  valdybai ir jos vadovei  įdomių ieškojimų ir prasmingų atradimų LŽS 

Tik dirbdami visi kartu, o ne po vieną, pasieksime, kad Lietuvos valdininkai  taip ,,nesirūpintų” žiniasklaida, o pati ketvirtoji valdžia gintų žurnalistus, ir darbdaviams neleistų  diktuoti savo ,,sąlygas”…

Pirmyn,vilniečiai!

 

LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešinys

 

 

 

Panašūs straipsniai