Naujas žinomo Lietuvos žurnalisto Dovydo Pancerovo apsisprendimas

Vytauto Gedgaudo premijos laureatas, žinomas tyriamosios žurnalistikos lyderis Dovydas Pancerovas šį pavasarį paliko Lietuvos žurnalistų sąjungą ir drauge su kitais įsteigė Žurnalistų profesionalų asociaciją. Šiandien buvęs kolega savo socialiniame tinkle pranešė, kad palieka ne tik ,,Laisvė TV“, kurioje pastaraisiais metais dirbo, taip pat atsisako ir žurnalistikos. D.Pancerovas parašė:

,,Po pustrečių metų palieku Laisvės TV. Bent jau kuriam laikui atsisveikinu ir su žurnalistika. Pabandysiu visas jėgas sutelkti į literatūrinį sumanymą.

Galima sakyti, sprendimas brendo ilgai. Prieš kelerius metus suvokiau, kad iš dangaus nenukris ta išsvajota galimybė atsidėti vien rašymui, taigi, turiu priimti sprendimus: arba nesiblaškyti ir sutelkti dėmesį į žurnalistiką, arba viską mesti ir parašyti tai, ką esu sumanęs.

Tada ir supratau, kad mintis apie išėjimą manęs nei liūdina, nei gąsdina. Nebijau prarasti to, ką susikūriau, nebijau nieko gero neparašyti ir grįžti nuleidęs galvą. Baisiau atsibusti senu bambekliu, kankinamu minties, kad galėjau ką nors sukurti, bet net nepabandžiau. 

Taigi pernai sutarėme su Laisvės TV, kad „Pranešėjas ir Prezidentas“ bus paskutinis mano darbas. Planai ir aplinkybės keitėsi, šiek tiek prisidėjau ir prie būsimo tyrimo, kurį vėliau pristatys Birutė ir Ignas.

Jeigu neskaičiuočiau išgalvotų laikraščių, kuriuos rašiau nuo šešerių, į žurnalistiką atėjau iškart po mokyklos. Per septyniolika metų dirbau keturiose redakcijose – Šilokarčemos, Lryto, 15min, Laisvės TV. Galima sakyti, užaugau ir subrendau žurnalistų bendruomenėje, čia radau mokytojų ir bendražygių, su kuriais leidomės į karus ir tyrimus.

Nė nebandysiu išvardinti tų, kam jaučiuosi dėkingas. Išskirsiu tik vieną: Birute, nuėjome sunkius kelius, tikiuosi tau pavyks išlaikyti juos neužžėlusius…

Tai tiek. Manau, dar pasimatysime kokiose nors formatuose.”

 

 Nuotrauka iš asmeninio Dovydo Pancerovo archyvo

Panašūs straipsniai