AMŽINĄJĮ ATILSĮ. RAMŪNAS TERLECKAS (1969 05 09 – 2023 04 22)

Vilniuje mirė Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, žurnalo „Verslo klasė” redaktorius Ramūnas Terleckas.

„Gyvenimas kartais muša labai skaudžiai. Prieš valandą netekome mylimo Tėvo, už kurį prašome pasimelsti. Kaip ir kada atsisveikinti, pranešime. Bus laidojamas Rokantiškių kapinėse, šalia Mamos”, – vakar, šeštadienį, apie mirtį pranešė velionio sūnus Antanas Terleckas. Prieš kelerius metus jis neteko  savo mamos, dabar ir Tėvo, o sausio mėnesį atsisveikino ir su bendravardžiu seneliu. Nuoširdi užuojauta visiems Ramūno artimiesiems, giminėms, pažįstamiems, bendradarbiams.

Ramūnas Terleckas Vilniaus universitete baigė Klasikinės filologijos studijas, buvo ilgametis „Verslo žinių“ žurnalistas, dabar – žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius. Ramūnas  vadovavo dienraščiui „Lietuvos žinios“, ėjo naujienų portalo „Alfa.lt“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojo pareigas,  rengė komentarus naujienų portalams, LRT radijui.

„Sunku patikėti, kad jo daugiau nesutiksime redakcijoje, kuri buvo tapusi jo antraisiais namais. Mums labai trūks jo šypsenos, taiklių sąmojų, tapusių redakcijos folkloru, ir kasdieninės profesionalios pagalbos. Ramūnas į „Verslo žinias“ atėjo vos joms susikūrus, 1995 m., buvo vienas pirmųjų bendradarbių. Dirbo korespondentu, vėliau vyr. redaktoriaus pavaduotu, o pastaruosius kelerius metus redagavo žurnalą „Verslo klasė“. Jis nepaliovė mūsų stebinti savo gebėjimu kaskart atrasti įdomių pašnekovų, kurių mintys dėl jo turtino mūsų skaitytojus. Tai netektis ne tik žurnalistų bendruomenei, bet ir Lietuvos visuomenei. Jis buvo valstybiškai mąstantis, smalsus, plataus akiračio žmogus, turintis ne tik tvirtą nuomonę, bet ir retą savybę pastebėti giluminius pokyčius kasdieniniuose įvykiuose. Visa tai virsdavo puikiais ir paveikiais žurnalistiniais komentarais bei įžvalgomis, kuriuos mielai skelbdavo įvairios žiniasklaidos priemonės“, – parašė ,,Verslo žinių” vyr. redaktorius Rolandas Barysas.

 

Panašūs straipsniai