AUTORINIS VAKARAS „GYVENIMAS SU PLUNKSNA IR KNYGA“

Liutaura VAIČIUKINAITĖ, VDU studentė, www.kaunozurnalistai.lt praktikantė

Laimonas Inis – kaunietis rašytojas, žurnalistas, ilgametis ,,Nemuno” žurnalo vyr. redaktorius, vertėjas sutiko savo 85-tąjį pavasarį. XXVII knygų mėgėjų draugijos pirmininkės, LŽS narės Dalios Poškienės iniciatyva balandžio 17-tąją Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje buvo surengtas vakaras, skirtas L.Inio kūrybai.

Reginyje dalyvavo Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gediminas Jankus, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis, grupė rašytojų ir žurnalistų, kitų žinomų kauniečių ir skaitytojų.

Literatūrinė šventė prasidėjo kompozicija “Vydūnas muzika ir mes”, kurią atliko sutartinių grupė “Kadujo” (vadovė Laura Lukenskienė). Neįtikėtina, bet nuostabios giesmės sukurtos daugiau nei  prieš 100 metų. Kaip ir Laimono Inio kūryba yra kupina lietuviškomis istorijomis.

Visiems vakaro svečiams autorius padovanojo savo naują, jau trečiąjį bibliografinį sąvadą „Gyvenimas su plunksna ir knyga“, atspindintį  kūrybingus rašytojo, žurnalisto gyvenimo  (2018-2023) metus.

Ištrauką iš L.Inio knygos „Aštuoni Kuršmarių vėjai“ skaitė aktorius Petras Venslovas, keletą eilėraščių pristatė skaitovė Vilma Urniežiūtė, kuri neslėpė savo susižavėjimo ir ištarė: „Laimonai nesustok rašyti, o mes nesustosime skaityti“.

L. Inis džiaugėsi ir dėkojo visiems, kurie atėjo, nuoširdžiai dalinosi savo prisiminimais bei išgyvenimais. Pasakojo, kas jį paskatino parašyti vieną ar kitą kūrinį. Ypatingai išskyrė knygą „Aštuoni  Kuršmarių vėjai“, kuri  yra viena iš brangiausių jo parašytų…

Autorius prisiminė tuos, kurių kūryba jam padarė didelę įtaką. Paminėjo ir Donelaitį, ir Maironį. o sunkiausia buvo save susieti su Vydūnu Jis buvo filosofas ir atrodė toks užsisklendęs savyje, tačiau pasigilinęs,  L.Inis kai ką atrado, gal net ir panašumų.

 

Kalbėdamas apie savo kūrybą dalinosi nutikimais, kaip kartais atsitinka. Ką parašė ir sukūrė, turėjo įtaką kitų žmonių gyvenimui, jų apsisprendimui arba likimui. Apie tai ne kartą jam prisipažino  nepažįstami skaitytojai.

 

Renginio svečiai dėkojo Laimonui Iniui už nuostabią kūrybą, sveikino jį su jubiliejiniu 85-uoju gimtadieniu ir linkėjo sulaukti „100 pavasarių“ ir kurti, kurti, kurti…

Liutauros VAIČIUKINAITĖS nuotraukos

P.S. Įdomios Laimono Inio mintys, pasakytos kūrybiniame vakare bus įdėtos www.kaunozurnalistai.lt  puslapyje ,,Videoreportažai”

 

Panašūs straipsniai