Žurnalistė Audronė Jankuvienė yra ,,valdžioje”, bet nemąsto ,,biurokratiškai” !

Buvusi ilgametė ,,Kauno dienos” žurnalistė, vyr. redaktoriaus pavaduotoja Audronė Jankuvienė, tik pasirinkusi politikės kelią, ji laikinai sustabdė savo narystę Lietuvos žurnalistų sąjungoje.

Kolegė buvo kūrybinga, darbšti, principinga LŽS tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narė. Ir mus palikusi ,,valdininkė” – mąsto žurnalistiškai, domisi šalies žiniasklaida, kai reikia ją kritikuoja, kai mato, kad ji ,,engima” taria savo: NE. STOP! Taip ji drąsiai darė būdama Lietuvos seimo narė, tokia, tikime, bus ir jai dirbant Kauno savivaldybės taryboje. Audronė Jankuvienė, perskaičiusi Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidento Jono Staselio mintis dėl naujo Medijų rėmimo fondo, kuriam pirmajame posėdyje jau pritarė Lietuvos Seimas, tiesiai šviesiai parašė…

DEMOKRATIJA BE ŽINIASKLAIDOS – NEĮMANOMA!

Stipriai valdžios kontroliuojama parama žiniasklaidai būtų smūgis nepriklausomai spaudai, televizijoms ir portalams, o kartu – nuomonių, požiūrių įvairovei, valdžios kritikai.

Negi tikite, kad aštriai kritikuojantį leidinį ar žurnalistą paremtų valdžios kontroliuojamas fondas?

 

  • Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas egzistavo kelis dešimtmečius. Taip, dėl lėšų skirstymo būta nepasitenkinimo, priekaištų, konfliktų. Tačiau nepaisant to Medijų taryba, meno kūrėjų, žurnalistų ir kitos organizacijos siūlė taisyti jau veikiantį modelį, o ne jį naikinti.
  • Šiandien valdančiųjų konservatorių, liberalų ir laisviečių balsais Seimas po svarstymo pritarė Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo naikinimui. Jį pakeistų valdžios stipriai kontroliuojamas naujas Medijų rėmimo fondas.
  • Šiuo metu Kultūros ministerija yra tik vienas iš 21-o Spaudos rėmimo fondo dalininko.
  • Pakeitus Visuomenės informavimo įstatymą ji taptų vienu iš trijų, „įgydama ženklią galios persvarą vykdant žiniasklaidos finansavimą, tuo sparčiai mažėtų Lietuvos demokratijos indeksas ir stiprėtų valdžios įtaka nepriklausomam žodžiui, – rašo Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Jonas Staselis.
  • Ministerija netgi tvirtins naujojo Medijų rėmimo fondo finansuojamų projektų teikimo taisykles, kurios ir numatys kas, kaip ir už kiek bus finansuojama.

Tai reiškia, kad parama žiniasklaidai priklausys nuo valdžios malonės.

Tai reiškia, už lojalumą dosniai atlyginama, už kritiką – cenzūra per kišenę?

 

Panašūs straipsniai