Valdybos posėdyje tvirtai nuspręsta: nemokantieji nario mokesčio bus šalinami iš Lietuvos žurnalistų sąjungos

Kovo 13-osios pavakarę Kauno žurnalistų namuose Valdybos nariai susirinko į posėdį. Tiesa, buvo ne visi – vieni negalėjo atvykti dėl ligos, kiti – dėl skubių darbų, kuriuos turėjo atlikti savo darbovietėse.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis pirmiausia pasiūlė aptarti nario mokesčio klausimą. Ne vienerius metus besitęsianti nemaloni tradicija – dalis Kauno skyriaus narių niekaip neįstengia sukrapštyti pinigų sumokėti nario mokestį. Nors jau ne kartą jiems buvo priminta, kad jokios prievartos nėra, jei atsisako narystės – jų valia, tik reikia išlikti sąžiningiems ir pristatyti į Kauno apskrities skyrių nario pažymėjimą. Bet bėda ta, kad nario mokestį  kai kurie kolegos susimokėti pamiršta, o LŽS nario pažymėjimu sėkmingai naudojasi. Todėl šiandien buvo tvirtai nuspręsta: visi, kurie iki balandžio 1 dienos nebus sumokėję nario mokesčio už 2023 metus, taip pat už ankstesniuosius metus (pasirodo, yra ir tokių!), bus braukiami iš LŽS narių sąrašo ir viešai paskelbiami, kad nebegalėtų naudotis sąjungos nario pažymėjimu, o kartu ir atitinkamomis privilegijomis. Apie nario mokesčio dydį ir mokėjimą skaitykite šios informacijos pabaigoje.

LŽS Kauno apskrities skyriaus Valdybos posėdyje taip pat buvo kalbėta apie pasiruošimą kitų metų sausio 6 dieną vyksiančiam ataskaitiniam – rinkiminiam susirinkimui, kuriame per šią kadenciją nuveiktus darbus pristatys ne tik skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis, bet ir visi Valdybos nariai.

Na, o šių metų antrąjį gegužės šeštadienį Kauno žurnalistų namų lauko terasoje vėl planuojamas tradicinis Spaudos balius. Jo metu bus paskelbtas ir apdovanotas Petro Babicko premijos laureatas. Posėdyje buvo aptarta šventinio renginio programa ir… Spaudos baliaus dalyvių laukiantys siurprizai.

Dar viena informacija: šių metų kovo 25 dieną,12.00 val., vyks LŽS tarybos posėdis. Kviečiami dalyvauti visi LŽS tarybos nariai. Kauno apskrities skyriui atstovaus pirmininkas ir keturi Valdybos nariai. Posėdis vyks hibridiniu būdu: kas galės, prisijungs per nuotolį, o kas turės galimybę atvykti į Vilnių – mielai laukiami. Tik reikia iš anksto pranešti, koks dalyvavimo posėdyje būdas pasirinktas.

 

Galioja tokia LŽS nario mokesčio mokėjimo tvarka:

Tikriesiems nariams metinis mokestis – 30 eurų;

Jaunimui iki 25 metų – 15 eurų;

Senjorams – 15 eurų.

Naujai priimtiems nariams stojamasis mokestis – 7 eurai

Už naują LŽS nario pažymėjimą  – 1,5 euro.

Svarbu: mokestis turi būti sumokėtas iki einamųjų metų kovo 31 dienos.

 

LŽS nario mokestis gali būti sumokamas:

LŽS būstinėje (LŽS administracijai) grynaisiais pinigais;
Pervedant nario mokestį į LŽS banko sąskaitą Nr. LT39 7044 0600 0027 9241 SEB banke.
Mokėdamas mokestį, LŽS narys privalo nurodyti LŽS skyrių (pirminę organizaciją), kuriam priklauso, laikotarpį, už kurį yra mokama ir LŽS nario pažymėjimo numerį.
LŽS narys, laiku nesumokėjęs nario mokesčio, šalinimas iš sąjungos LŽS valdybos sprendimu.
Netekęs narystės asmuo privalo per 30 dienų grąžinti nario pažymėjimą. Jeigu pažymėjimas negrąžinamas, jis skelbiamas negaliojančiu.
 
kaunozurnalistai.lt informacija ir nuotraukos iš posėdžio

 

 

Panašūs straipsniai