Šį savaitgalį Vilniuje – knygų mugė!

Sunku įsivaizduoti, kad laisvė XXI amžiuje gali būti siekiamybė, viltis, tikslas, o ne duotybė. Kaip ji atrodo? Kiek kainuoja laisvė? Ar galima ją parašyti? O gal ją rašome ir skaitome kasdien: kiekviena šalis, kiekviena istorija, kiekvienas žmogus, kiekvienas likimas? Vilnius rašo savo istoriją ir tuo pačiu kuria odę laisvei, poeziją pačiai lemčiai – kiekvienam santykiui, sukurtam tekstui, nueitam keliui. Kiekvienam praeiviui Amžinai jaunas Vilnius kuria poemą – laišką visam pasauliui apie kūrybos, buvimo savimi, augimo galimybę ir niekada nepailstančią meilę laisvei.
Mugė vyks LITEXPO centre vasario 23-26. 
2023 metų Vilniaus knygų mugė – nepaprastai spalvinga, šventiška ir akcentuojanti mūsų, kaip laisvos visuomenės, pamatus. Kartu mąstysime apie Vilniaus, Lietuvos ir pasaulio ateitį, vartysime gražiausių metų knygų puslapius, diskutuosime su autoriais bei kūrėjais, sveikinsime vieni kitus Vilniaus jubiliejaus proga, dalinsimės nepailstančia viltimi ir palaikymu Ukrainos kovai už laisvę.
BIČIULIŲ DIENA – ketvirtadienis. Bičiulių dieną – nemokamas mugės lankymas bibliotekininkams!
* Tik su bibliotekininko pažymėjimu.
ĮSPŪDŽIŲ DIENA – penktadienis.
PASIMATYMŲ DIENA – šeštadienis.
ŠEIMOS DIENA – sekmadienis.
Susitikime Vilniaus Knygų Mugėje ir kartu rašykime 700 eilučių laisvei!
Kuo ypatinga Vilniaus knygų mugė:
JAUNŲJŲ SKAITYTOJŲ SALĖ
Nuolat gyva ir šurmuliuojanti Jaunųjų skaitytojų salė lankytojus džiugins tiek knygų naujienų gausa leidyklų stenduose, tiek įvairiomis kūrybinėmis veiklomis, tiek scenoje vyksiančiais renginiais. Salėje veiks Lietuvos bibliotekininkų kuriama atvira BIBLIOTEKŲ ERDVĖ, žymiausi vaikų knygų kūrėjai kvies į dirbtuves KŪRYBOS ERDVĖJE BE FORMULIŲ, o KNYGŲ ŠALIES kūrybinėje studijoje bus pristatoma garsių užsienio ir šalies iliustruotojų kūryba. Energija pulsuojančiame JAUNIMO TAŠKE bus galima ne tik dalyvauti diskusijose apie labiausiai rūpinčius dalykus, bet ir atsipalaiduoti. Pačių mažiausių skaitytojų jau antrus metus atviromis širdimis lauks jaukaus KNYGŲ STARTO kampelio sumanytojai.
15MIN FORUMAS
Rimtų temų ir intelektualių pokalbių vieta, kurioje vyks ne tik diskusijos, bet ir naujų leidinių pristatymai, trumpi pokalbiai apie naujausias knygas, atkreipiamas dėmesys į aktualias visuomenines ir kultūrines problemas. Kaip ir kasmet čia susitiks DISKUSIJŲ KLUBO žaidėjai – garsūs Lietuvos ir užsienio kultūros, meno, visuomenės ir mokslo žmonės.
LRT SALĖ (5.1 SALĖ)
Nuolatinio mugės partnerio – Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos – salė, iš kurios bus transliuojami populiariausi VKM renginiai, diskusijos bei knygų pristatymai.
MUZIKOS SALĖ
Kaip ir kiekvienais metais Jūsų lauks unikalia programa ir turiniu stebinanti erdvė, organizuojama asociacijos AGATA ir suburianti daugumą Lietuvos muzikantų po vienu stogu. Tai – didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė su dešimtimis koncertų, pokalbių ir susitikimų.
 
 
LZS.LT informacija
litexpo.lt archyvo nuotrauka
 

Panašūs straipsniai