Naują partnerį ir ambasadorius pristatęs „Žalgiris“ sėkmingai tęsia „One Team“ projektą

Kauno „Žalgiris“ tęsia socialinio projekto „One Team“ įgyvendinimą ir šį sezoną bendradarbiauja su nauju partneriu – Lietuvos vaikų dienos centrų asociacija, kuri buria jaunuolius iš socialiai pažeidžiamų šeimų.

Kaip ir ankstesniais metais projekto dalyviai renkasi į gyvus susitikimus, kurie vyksta „Žalgirio“ arenos treniruočių erdvėje. Užsiėmimų metu pagrindinis dėmesys skiriamas vis kitų įgūdžių lavinimui – lyderystei, komandiniam darbui, atsakomybės ugdymui, streso valdymui ir pan.

Pokyčiai – jau po pirmų užsiėmimų

Vienas iš „One Team“ projekto sėkmę lemiančių veiksnių yra jo tęstinumas. Su viena grupe dirbama 8–12 savaičių, o kiekviename susitikime tobulinami vis kiti jaunuolių įgūdžiai. Tai padeda jiems lengviau integruotis į visuomenę ir leidžia įvairius dalykus pritaikyti kasdienybėje.

„Jaunuolių elgesio pokyčius matome jau po pirmųjų užsiėmimų. Susitikus pirmą kartą, daugelis būna užsisklendę, nedrąsūs, nes vieni kitų nepažįsta, taip pat turi ir įvairių kompleksų. Tačiau kiekvieną kartą dalyviai vis labiau atsiskleidžia, parodo savo stipriąsias savybes ir nebebijo, ką nors padaryti ne taip“, – dalijasi projekto koordinatorė Andra Kniukštaitė.

Šio sezono grupė ne tik noriai įsitraukia į veiklas, bet ir ypač mėgsta žaisti krepšinį, todėl galimybė treniruotis erdvėje, kurioje pluša ir žalgiriečiai, jiems suteikia dar daugiau motyvacijos bei įkvėpimo.

Užsiėmimus paįvairina ambasadoriai ir svečiai

Kiekviename susitikime programos dalyvių laukia speciali programa, kurią ruošia „Žalgirio“ organizacijos darbuotojai ir sustiprina iš Eurolygos gautais patarimais. Diskusijos, įtraukiantys žaidimai, nauji iššūkiai, vienas kito palaikymas – tai tik keli dalykai, kuriems per užsiėmimus yra skiriamas laikas ir dėmesys.

Vienas iš labiausiai jaunuolių laukiamų dalykų yra žalgiriečių apsilankymas. Šio sezono projekto ambasadorių vėliavas neša Arnas Butkevičius bei Tyleris Cavanaugh, kurie lankėsi viename iš susitikimų, bendravo su projekto dalyviais, atsakinėjo į jų klausimus ir kartu varžėsi krepšinio aikštelėje.

Ambasadoriai – ne vieninteliai į užsiėmimus užsukantys svečiai. Tam, kad jaunuoliai turėtų galimybę įgyti kuo daugiau skirtingos patirties, pas juos lankėsi „Kauno Žalgirio“ futbolininkai, „Žalgirio“ jaunimo komandos treneris Tautvydas Šležas ir „Žalgiris-2“ komandos žaidėjai, sporto psichologė Aistė Žemaitytė.

Projektu tiki ir partneriai

Svarbi projekto dalis yra ir jau penktus metus jį globojantis partneris „Ramirent Lietuva“. Įmonės darbuotojai patys įsitraukia į užsiėmimus, o taip pat apie projektą skleidžia žinią ir kasdien nešiodami šimtus „One Team“ marškinėlių.

Prie projekto įgyvendinimo taip pat prisijungia ir kiti partneriai. Šiame sezone savo produkcija prie Lietuvos vaikų dienos centrų asociacijos organizuojamų renginių prisideda „Samsonas“.

Šie ir kiti partneriai vieno iš paskutinių susitikimų metu turės galimybę prisijungti prie veiklų ir pamatyti, ką per pusmetį išmoko projekto dalyviai. Jie patys praves užsiėmimą svečiams ir pademonstruos ištobulintus įgūdžius.

Kauno „Žalgiris“ projektą „One Team“ įgyvendina nuo 2013 metų ir už jį yra gavęs ne vieną apdovanojimą.

Lino Žemgulio nuotraukos

 

Panašūs straipsniai