Išleistas bendras Lietuvos ir Ukrainos žurnalistų laikraščio numeris

Lietuvos žurnalistų sąjungos XVIII -ajame suvažiavime buvo pristatyti 2019 – 2022 metais nuveikti darbai, iš kurių turbūt vienas prasmingiausių – išleistas bendras Lietuvos ir jau kone metus su okupantais kariaujančios Ukrainos žurnalistų laikraščio numeris.

Kaip karas prieš okupantus suvienijo ukrainiečius; kaip palaikyti Ukrainos stojo visas pasaulis ir kas labiausiai padeda pabėgėliams; kaip kūrybinių profesijų žmonės tampa kariais arba vienijasi į savanorių centrus – šios ir kitos istorijos publikuojamos specialiame leidinyje „Mes iš Ukrainos!“, kurį Ukrainos žurnalistų sąjunga parengė su kolegomis iš Lietuvos. Unikalaus projekto autoriai – žurnalistai iš Vilniaus, Klaipėdos ir įvairių Ukrainos miestų.

Apie vieybės jėgą – toks publikacijos pavadinimas nėra atsitiktinis. Frazė, kurią pirmą sykį vaizdo kreipimesi į tėvynainius paminėjo Mikolajivo apskrities karinės administracijos vadovas Vitalijus Klimas – jau simbolinė. Ji tariama vietoj pasisveikinimo, spausdinama ant marškinėlių, puodelių, net ant paso aplankų. O pats Vitalijus tapo šio baisaus karo superherojumi.

Dar vienas šiame leidinyje spausdinamas straipsnis – apie sparnuotos frazės „Rusų karini laive, eik …“ autorių, jūrų pėstininką Romaną Gribovą.

„Mes dėkingi už iniciatyvą Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkui Dainiui Radzėvičiui bei redaktorei iš Klaipėdos Jolantai Beniušytei, – sako Ukrainos žurnalistų sąjungos vadovas Sergijus Tomilenko. – Mūsų bendras laikraštis – tai tikras žurnalistų slidaruo ir brolybės įrodymas. Tai leidinys apie ukrainiečių dvasios jėgą, apie tai, kaip mus palaiko pasaulis ir, be abejo, apie pergalę“.

Lietuvos visuomenės informavimo etikos asociacija suteikė finansinę paramą, todėl laikraštis pasiekė skaitytojus Ukrainoje nemokamai.

Specialus laikraščio „Mes iš Ukrainos!“ numerio tiražas – 80 tūkst. egzempliorių. Leidinys platinamas per Ukrainos žurnalistų sąjungos regioninius skyrius ir savanorių organizacijas.

kaunozurnalistai.lt inf.

Panašūs straipsniai