Lietuvos žurnalistai aštuonioliktajame suvažiavime pirmininku vėl išrinko Dainių Radzevičių

Vakar, lapkričio 26 dieną, Vilniaus rotušėje šeimininkavo Lietuvos žurnalistai, susirinkę čia į aštuonioliktąjį suvažiavimą, skirtą Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos 100-čiui ir Vytauto Gedgaudo metams.

Suvažiavimo delegatams šiltą sveikinimo žodį tarė savo apsilankymu juos pagerbusi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen, virtualius sveikinimus ir linkėjimus atsiuntė Europos žurnalistų federacija ir Ukrainos žurnalistų sąjunga, kartu padėkojusi už geranorišką pagalbą ir visapusišką palaikymą karo Ukrainoje metu. Suvažiavimo dalyviams puikų operinį kūrinį atliko solistė, karo pabėgėlė iš Ukrainos, mūsų šalyje radusi laikiną prieglobstį ir darbą…

Po iškilmingo renginio atidarymo ir įteiktų apdovanojimų už nuopelnus žurnalistikai, vyko diskusija „Žiniasklaidos rinka ir tendencijos: kokios žurnalistikos (ne)reikia?“, kurioje dalyvavo žiniasklaidos priemonių asociacijų atstovai, redaktoriai ir medijų vadovai.

Šioje sesijoje LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius pristatė veiklos už praėjusį vadovavimo LŽS laikotarpį ataskaitą.

Taip pat buvo pristatytos finansinė ir nepriklausomo audito ataskaitos, suvažiavimo dalyviai joms pritarė beveik vienbalsiai.

Suvažiavimo delegatai pritarė ir LŽS Įstatų pakeitimams, pagal kuriuos ateityje sudaryta galimybė suvažiavime delegatams dalyvauti ir nuotoliniu būdu.

Atėjus metui prisistatyti pretendentams į naujuosius LŽS pirmininkus, paaiškėjo, kad bus svarstoma vienintelė kandidatūra, nes daugiau norinčiųjų pretenduoti į sąjungos vadovo postą neatsirado. Taigi savo būsimos veiklos gaires pristatė dabartinis sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Kol balsų skaičiavimo komisija sumavo slapto balsavimo rezultatus, vyko diskusija „Žurnalistika kaip profesija – etikos standartai, veiklos modeliai ir profesinis solidarumas. Kur judame?“, kurioje apie dabartinę žurnalistiką kalbėjo įvairių žiniasklaidos priemonių vadovai, žurnalistai. 

Paaiškėjus slapto balsavimo rezultatams, vadovauti Lietuvos žurnalistų sąjungai dar vienai kadencijai patvirtintas Dainius Radzevičius, Lietuvos žurnalistų sąjungos vairą sukiojantis nuo 2003 metų!

Sveikiname Dainių visų Lietuvos žurnalistų sąjungos narių vardu ir linkime toliau rūpintis kiekvienu žurnalistų bendruomenės nariu: ginti žurnalistų teises ir laisves, prisidėti gerinant žurnalistų darbo sąlygas, garantuojant profesinės etikos normų laikymąsi, rūpinantis žurnalistų mokymu ir, žinoma, aktyviai dalyvauti šalies bei tarptautinių organizacijų veikloje.

Suvažiavimo metu buvo galima pasigrožėti talentingųjų sąjungos narių meno kūriniais, įsigyti kolegų išleistų knygų.

Nuotraukose – akimirkos iš vykusio aštuonioliktojo suvažiavimo:

 

 

kaunozurnalistai.lt informacija ir nuotraukos

Platesnę informaciją apie suvažiavimo darbą pateiksime artimiausiu metu

 

Panašūs straipsniai