PRO MEMORIA žurnalistei Vaidilutei Volskytei

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

AMŽINĄJĮ ATILSĮ. ŽURNALISTĖ VAIDILUTĖ VOLSKYTĖ (1935 07 21 – 2022 10 29).
Vilniuje Amžinybėn iškeliavo talentingos žurnalistės, etikos ir estetikos dėstytojos doc. Vaidilutės Volskytės dvasia. Didžioji Kolegės gyvenimo dalis buvo skirta Kaunui: pirmiausia miesto dienraštyje, po jo – ,,Nemuno” žurnale kolegė rūpestingai ėjo kultūros skyriaus vedėjos pareigas. Daug metų Ji dėstė studentams Lietuvos žemės ūkio akademijoje ir Vytauto Didžiojo universitete. Vaidilutė Volskytė, 1959 metais įstojusi į tuometinę Lietuvos žurnalistų sąjungą, iki 2005 – ųjų buvo LŽS Kauno skyriaus narė. Ji buvo viena pirmųjų, pritarusi Vytauto Andrejaičio iniciatyvai įkurti mieste žurnalistikos senjorų klubą MES.
 
Mūsų bendroje knygoje ,,Žurnalistai apie laiką ir save” V. Volskytė pateikė prisiminimus ,,Egzaminas ateičiai”: ,,Kas pasakė, kad rizikinga ieškoti praeities? Mano šiandienos patirtis, sugrįžimo praeitin egzaminas įkvepia prakalbinti mano aprašytus žmones. Gyvenimas man pasirodė nedalomas tarp praeities ir dabarties. Verta belstis atmintin”.
 
Vadilutė tikriausiai dažnai mintimis sugrįždavo ir į miestą, kuriame ji sukūrė šeimą, kur gimė dukros Eglė ir Dagnė, baigusios aukštuosius mokslus, puikios savo srities specialistės. Senelės verti yra ir Jos vaikaičiai. Didžiuojasi visi, kurie su Vaidilute bendravo, drauge dirbo, perėmė jos patirtį, klausėsi paskaitų. Ji buvo, yra ir liks atmintyje. Ilsėkitės ramybėje, žurnalistikos Mokytoja ir Auklėtoja…

Panašūs straipsniai