L. Inis pristatė savo naująją knygą

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

Rugsėjo 16-ąją Kauno žurnalistų namuose LŽS ir LRS narys Laimonas Inis pristatė savo naują sakmių knygą ,,Aštuoni Kuršmarių vėjai”.

Štai trumpas rašytojo žodis:

,Pastaruosius kelis dešimtmečius atkakliai renku, tyrinėju Žemaitijos, Klaipėdos krašto, Mažosios Lietuvos mitologiją, tautosaką, papročius, stengdamasis geriau pažinti šios savitos, nepakartojamos žemės gyvą istorinę atmintį, žmonių ir gamtos dvasią. Knygoje pateikiu pluoštą sakmių ir padavimų apie senuosius sembų, jotvingių, prūsų dievus, piliakalnius, kovas su kryžiuočiais, pilėnų ištvermę ir ryžtą ginant savo žemę, taip pat kelioliką interpretacijų apie žymiausius Mažosios Lietuvos kultūros ir rašto veikėjus. Įvairių kataklizmų krečiamas kraštas vis dėlto išsaugojo savo napakartojamą dvasią, istorinę atmintį, kultūros tradicijas.“

,,Aštuonis Kuršmarių vėjai“ – devintoji kauniečio rašytojo ir žurnalisto Laimono Inio sakmių knyga. Iš viso kolegos kūrybinėje biografijoje jau yra penkios dešimtys įvairaus žanro išleistų knygų, pradedant apybraižomis ir baigiant romanais.

Nuotraukoje: į knygos pristatymo susirinko daug rašytojo kolegų ir gerbėjų.

 

Panašūs straipsniai