Pažaislio vienuolyno šile – tradicinės IKI ėjimo varžybos

Kauniečių ir miesto svečių iš visos Lietuvos pamėgtas sveikatinimo renginys šiemet startavo ten pat, kur Kaune vyko ir pirmąjį kartą – Pažaislio vienuolyno šile. Oras buvo tokiai progai lyg užsakytas – saulėta nuo pat ankstyvo ryto, nei per karšta, nei per šalta… Kad nereikėtų ieškoti vietos automobiliui, organizatoriai į renginį pakvietė atvykti pėstute, dviračiais, o jei iš toliau – CityBee automobiliu, už kurį galima atsiskaityti… žingsniais!

Kaip paskelbė organizatoriai, užsiregistravo per 16 tūkst. dalyvių, susirinko ne ką mažiau. Buvo kalbančių, kad netikėtai pasikeitus aplinkybėms (trauma, skubus iškvietimas į darbą, netikėta COVID-19 ligos diagnozė ir panašiai) čion negalėjo atvykti kelionę į Kauną iš anksto suplanavę artimieji, draugai ar pažįstami, kurie dėl to labai apgailestavo.

Ir kaip neapgailestausi, kai masinėse eitynėse ne tik pasportuoji, pasisemi sveikatos, bet ir ilgam pasikrauni pakilios nuotaikos, kurios dabar kiekvienam iš mūsų taip trūksta! O dar ir prizų siurprizų – kalnai!

Vaizdinga Kauno marių pakrante nukeliavus pirmuosius 5000 žingsnių laukė draudimo kompanijos prizai, kuriuos buvo galima pasirinkti. Pasiekus 10 tūkstančių skaičių žingsnių programėlėje  – džiugus sveikinimo plakatas, įveikus du trečdalius kelio!  Na, o sugrįžus į starto vietą – galimybė apsipirkti vien už sukauptus žingsnius, o prekės – ypatingos: vaisiai, daržovės, sveikos košės, ir taip toliau!

Neliko pamiršti ir augintiniai, kurie žygiavo su savo šeimininkais, o kai pavargo – sėdėdami ant šeimininkų rankų… Jie nusipelnė išskirtinių dovanų – aukščiausios kokybės šuniukų maisto QUATTRO, kuris, kaip teko nugirsti, daugiausia eksportuojamas, nes užsienio šalių šuniukai jį labai mėgsta ir noriai maitinasi.

Negana to, šiandien ir rytoj už sukauptus žingsnius IKI prekybos tinklo parduotuvėse galima įsigyti vaisių, uogų ar daržovių už gerokai mažesnę kainą.

Argi tai  ne stimulas dalyvauti tokiose eitynėse, argi ne paskata būti aktyviems, judėti?

Puikaus projekto sumanytoja ir organizatorė – garsi sportininkė, Lietuvos lengvosios atletikos čempionė Vlada Musvydaitė – Vilčiauskė, šią veiklą vystanti jau ne vienerius metus, išplėtojusi ją po visus Lietuvos didmiesčius ir kaskart sutraukianti vis daugiau dalyvių! Šiųmetės eitynės Kaune, kaip garsiai paskelbė Vlada – pačios masiškiausios visoje projekto gyvavimo istorijoje! Kaunas yra Kaunas!

Vienos iš 16 tūkstančių ėjimo varžybų dalyvių Virginijos Grigaliūnienės tekstas ir nuotraukos. Nuotraukose – renginio akimirkos

Panašūs straipsniai