Pro Memoria žurnalistei Genovaitei Slaninienei

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

AMŽINĄJĮ ATILSĮ. MIRĖ LŽS NARĖ GENOVAITĖ SLANINIENĖ
(1940 01 15 – 2022 08 26)

Eidama aštuoniasdešimt trečiuosius metus po ligos LSMU Kauno klinikų neurologijos skyriuje mirė Lietuvos žurnalistų sąjungos narė kaunietė Genovaitė Slaninienė.

 

Kolegės gyvenimo kelyje buvo daugiau liūdesio nei džiaugsmo. Būdama septynerių Ji kartu su tėveliais, auginusiais penkis vaikus, iš Raudonės apylinkių buvo ištremta į tolimą Krasnojarsko kraštą, kur baigė vidurinę mokyklą ir Abakano pedagoginį institutą, tapo rusų kalbos ir literatūros specialiste.
Grįžusi Lietuvon Genovaitė sunkiai įgyvendino savo svajonę ir Vilniaus universiteto Kauno vakariniame fakultete studijavo žurnalistikos mokslus. Tuomet valstybinėse redakcijose buvo nepageidaujami žmonės, grįžęs iš Sibiro. Genovaitė dirbo miesto įmonių daugiatiražiniuose laikraščiuose, Jonavos ,,Naujienų”, ,,Vakarinio Kauno” ir ,,Kauno krašto” redakcijose. Savo žurnalistinį kelią G.Slaninienė baigė leidinyje ,,Farmacija ir laikas”. Nelengva buvo Jos gyvenimo lemtis, bet žurnalistė išliko paprasta, kantri, nuoširdi, darbšti, kūrybinga.
LŽS Kauno apskrities skyriaus vardu reiškiu užuojautą velionės vyrui Vytautui, sūnui Egidijui ir jo šeimai, trims vaikaičiams, giminėms, kaimynams, buvusiems Genovaitės kolegoms žurnalistams.

Pirmadienį velionės palaikai bus pašarvoti laidojimo namų ,,Tylos namai” (Jonavos g. 220, Kaunas) salėje. Atsisveikinimas pirmadienį – nuo 12 iki 16 val. , antradienį – nuo 9 iki 12 val. Urna iš šarvojimo salės bus išvežta į amžinojo poilsio vietą Žiežmarių kapinėse.

 

Panašūs straipsniai