Į Kazlų Rūdos SLOW areną pasižiūrėti ir pasiklausyti TRAVIATOS atvyko net tautiečiai iš Amerikos!

Virginija Grigaliūnienė, LŽS Kauno apskrities skyriaus narė

Prisipažinsiu – esu prisiekusi Lietuvos operos dainininko Liudo Mikalausko gerbėja, ir kaskart maloniai nustebina šio talentingo atlikėjo kūrybingumas. Kad ir tas pasiplaukiojimas – pasidainavimas su kolega Egidijumi Bavikinu gondoloje… Regis, Liudas jau niekuo negalėtų nustebinti, bet… ima ir vėl nustebina!

Kai facebooke pamačiau Liudą sėdintį ant šiaudų ritinio ir, keliant traktorininkui, kviečiantį į rugpjūčio 26-osios vakarą vyksiantį kamerinį renginį – G. Verdi operą TRAVIATA su Ona Kolobovaite (Violeta), Egidijumi Bavikinu (Alfredas), Liudu Mikalausku (Žermonas) bei pianiste Beata Vingraite Kazlų Rūdos SLOW arenoje, trumpam praradau amą… Ir iš kur pas Liudą tiek stulbinamų idėjų!? Ir kas yra tų idėjų renegatorius? Nejau jis vienas? O gal ir jo dailioji žmona Sigita, vadovaujanti asociacijai „JAUNOJI SŪDUVA“, kuri ir rengia šiuos išskirtinius koncertus? O gal ir kiti bendraminčiai – kolegos dainininkai, draugai, kraštiečiai?

Palikime šį klausimą be atsakymo, nes atsakymą, ko gero, galima numanyti…

Didžiuojamės ir džiaugiamės talentingų Lietuvos atlikėjų iniciatyvomis, begaliniu originalumu ir meile žiūrovams, kurių tokiuose renginiuose niekada netrūksta (į TRAVIATĄ – dideli ir maži – sugužėjo ne tik aplinkinių miestelių gyventojai, bet ir kauniečiai, vilkaviškiečiai, marijampoliečiai, jurbarkiečiai, vilniečiai, ir net svečiai iš užatlantės! Buvo ir ukrainiečių moterų su mažais vaikučiais, kurios pabėgo iš siaubiamo Žitomiro ir Lietuvoje bemat rado kur gyventi bei dirbti. Jos viena per kitą tvirtino esančios labai dėkingos lietuviams už visokeriopą paramą, o Sigitai Mikalauskienei – už pakvietimą į nuostabų koncertą, kur bent trumpam pasimiršta slogūs prisiminimai…

Tą vakarą agentūros FACTUM įkūrėjas Vytautas Navaitis žaviąją ir nepakartojamą Kazlų Rūdos šiaudinę areną įregistravo kaip naują Lietuvos rekordą!

Ruošdamasi TRAVIATAI nugirdau, kad visi bilietai į rugpjūčio 26-osios koncertą buvo labai greitai išpirkti, todėl organizatoriams teko šiaudinę koncertų areną skubiai padidinti, kad pavyktų sutalpinti daugiau žiūrovų, o ir tos papildomos vietos buvo užpildytos akimirksniu! 

Štai kelios koncerto akimirkos:

Susirinko labai daug žiūrovų

 

Ąžuolų Būdos gyventojams iki arenos buvo visai netoli

 

Į puikų koncertą atvyko ir maži, ir dideli

 

Publika negailėjo katučių koncerto organizatoriams ir atlikėjams

 

Kad pavyktų surengti tokius koncertus, be abejo, reikia ne tik gerų norų, bet ir pagalbos bei paramos. Renginio organizatoriai – asociacija „Jaunoji Sūduva” ir Kazlų Rūdos kultūros centras – dėkoja už paramą Lietuvos kultūros tarybai bei Kazlų Rūdos savivaldybei.

Atlikėjai nuoširdžiai padėkojo ir ūkininkams Daliai ir Aidui Kairaičiams bei Ievai ir Mariui Skučams už didžiulę pagalbą, kad ši beprotiška idėja taptų kūnu!

 

Panašūs straipsniai