Šventinę dieną žurnalistų objektyvuose – netikėtai pasibaigusi krepšinio šventė

Ieva Dyraitė

Minint Nepriklausomybės dieną, ypatingą proga, ypatingos varžybos Kaune. Į laikinąją sostinę sugrįžo visų mylimas Šarūnas Jasikevičius su „Barcelonos“ kariauna, kurioje yra nemažai ir buvusių žalgiriečių.

Tai antras kartas, kai Šarūnas Jasikevičius stovintis už „Barcelonos“ ekipos vairo žaidė prieš Kauno „Žalgirį“, tačiau tai buvo pirmas kartas su žiūrovais. Rungtynėse sirgalių buvo bene gausiausiai šį sezoną – beveik 13 tūkstančių.

Krepšinio aistruoliai kviesti džiaugtis ne tik Lietuvos laisve, bet ir palaikyti Ukrainą kovojančią už savo laisvę šiuo metu. Sirgaliai arenoje laukti su Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis.

Išskirtinės ir krepšininkų aprangos, kurie solidarizavosi su karo purtoma Ukraina. Kauno „Žalgiris“, įprastas žaliai baltas spalvas pakeitė mėlyna ir geltona, o katalonai su Ukraina solidarizavosi savo pavardes ant marškinėlių pakeitę į frazę: STABDYKITE KARĄ.

Nors abiejų komandų skirtumai Eurolygos turnyrinėje lentelėje akivaizdūs, tačiau šį kartą aikštelėje kova vyko taškas į tašką, o mačo pabaiga privertė visą pilnutėlę areną pakilti iš savo vietų dar likus kelioms minutėms iki finalinės sirenos. Katalonai kauniečiams padovanojo pergalę rezultatu 91-84.

Visgi, „Barceloną“ atstovaujantys buvę Žalgiriečiai dėl šio pralaimėjimo per daug nenusiminė, o Rokas Jokubaitis po rungtynių aikštėje net plojo atsisukęs į tribūnas lyg triumfavę būtų katalonai. Rokas Jokubaitis ir Nigelas Hayesas buvo pagerbti arenoje prieš komandų pristatymą, kaip buvę Žalgiriečiai.

Panašūs straipsniai