LŽS etikos komisijos kreipimasis

LŽS Etikos komisijos KREIPIMASIS į žurnalistus, viešosios informacijos rengėjus ir skleidėjus. Dėl netikslios, dažnai melagingos informacijos skleidimo.

Viešoje interneto grupėje „Žurnalistų namai“ diskutuojama dėl dienraštyje „Respublika“ vasario 25 dieną pateiktos informacijos apie „V. Putino karinę operaciją“, kur sakoma, kad „Rusija užima miestus vieną po kito“. Kitoje tvirtinama, kad „Rusija praneša: Zelenskis skubiai paliko Kijevą“. Kitas dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė užsienio žiniasklaidos žinutę, kad esą Zelenskis yra „seksualiausias vyras“. Tokios ir panašios žiniasklaidoje pateiktos informacijos skaitytojui kelia nepamatuotą nerimą, iškreipia karui apibūdinti vartojamą retoriką, platina agresoriui naudingas žinias, nukreipia dėmesį nuo tikrosios
padėties Ukrainoje ir pasaulyje.

Todėl LŽS Etikos komisija kreipiasi į žurnalistus, viešosios informacijos rengėjus ir skleidėjus, ragindama informaciją apie įvykius iš karo zonos skleisti ypač atsakingai, suvokti atsakomybę už kiekvieną pavartotą žodį ar teiginį, atrenkant šaltinius ir skleidžiamų žinių paskirtį. Gerbdami žmonių teisę gauti teisingą objektyvią informaciją, turime skelbti tikslias, neiškreiptas žinias ir jomis nemanipuliuoti.

Panašūs straipsniai