Dar keturi kauniečiai – pilnateisiai LŽS nariai

Lietuvos žurnalistų sąjunga  birželio 22-ąją nuotoliniu būdu surengė valdybos  posėdį aktualiais mūsų veiklos  ir darbo klausimais, iš kurių vienas buvo naujų LŽS narių priėmimas ir tvirtinimas.

Iš vienuolikos Lietuvos spaudos, radijo, televizijos, interneto darbuotojų ir laisvųjų žurnalistų, prašiusių priimti į kūrybinę profesinę sąjungą, dešimties pareiškimai buvo patenkinti, nes atitinka LŽS įstatų reikalavimus.

Pirmąkart vienu metu į Lietuvos žurnalistų sąjungą buvo priimti net keturi mūsų kolegos, kurie įrašyti LŽS Kauno apskrities skyriaus įskaiton. Tai laisvoji žurnalistė, įvairių šalies portalų bendradarbė, dabar laikinai užsienyje gyvenanti Daiva Repečkaitė, kuri  yra Vidurio Europos universiteto Sociologijos ir socialinės antropologijos  specialybės magistrė.

Kūrybingas  šeimos duetas,  leidinio „Kaunas pilnas kultūros“ autoriai  – Kotryna ir Kęstutis Lingiai, savanoriškai, savo iniciatyva papildė apskrities skyrių, kuriame, be abejonės, jie bus  ne tik aktyvūs renginių dalyviai, bet ir patys siūlys, kaip paįvairinti žurnalistinę veiklą. Kotryna Lingienė yra  ir LRT radijo laidos „Kultūros savaitė“ bendradarbė, todėl 2022-ųjų pradžioje, kai Kaune prieš šimtą metų buvo įkurta Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjunga, tikėkime, apie tai parengs istorinį puslapį, papildytą šiandienos  kūrėjų džiaugsmais ir rūpesčiais.

Žinomas kaunietis fotografas, UAB „Lietuvos rytas“ darbuotojas Modestas Patašius,  aktyvus LŽS renginių dalyvis, kolegų Teodoro Biliūno ir Eriko Ovčarenko paragintas, pagaliau nusprendė tapti profesinės sąjungos nariu. Lietuvos radijo 95-ojo gimtadienio šventės metu visų akivaizdoje Modestas Patašius, Vilniaus universitete baigęs žurnalistikos mokslus, pateikė prašymą priimti į LŽS. Sveikiname  naujus profesinės žurnalistų bendruomenės narius, linkime kūrybinio įkvėpimo ir gerų iniciatyvų.

Fotografo, LŽS nario Ramūno Guigos nuotraukos

Panašūs straipsniai