Kėdainietė žurnalistė Rasa Jakubauskienė – aštuntoji premijos laureatė

Joana Daubaraitė, KPPAR viešųjų ryšių vadovė

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną kasmet svariai pažymi Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, kurie drauge su Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriumi susumuoja tradicinio konkurso ekonomikos ir verslo temomis rezultatus. Pagal konkurso nuostatus savo kūrybinius darbus vertinimui pateikia tik Kauno ir Marijampolės apskričių žurnalistai.

Šiemetinė komisija, įvertinusi kandidatų pateiktus 2020 metų darbus, paskelbė nugalėtoją. Aštuntąja Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus premijos laureate tapo Kėdainių laikraščio „Rinkos aikštė“ žurnalistė Rasa JAKUBAUSKIENĖ. Sveikinime nugalėtoją!

Ekonomikos ir verslo temas nagrinėjantiems dviejų regionų žurnalistams premijas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai skiria nuo 2014 metų. Taip siekiama skatinti žurnalistus labiau domėtis ir žiniasklaidoje nagrinėti ekonomikos bei verslo temas, nuodugniai ir profesionaliai analizuoti ūkio raidos ir verslo aplinkos problemas, aktualijas. Premija yra skiriama spaudos, radijo, televizijos, internetinės žiniasklaidos žurnalistui už darbus, paskelbtus žiniasklaidoje per praėjusius kalendorinius metus.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų verslo bendruomenė pasveikino žurnalistus su profesine švente, padėkojo už jų darbą informuojant visuomenę. Toliau linkime įkvėpimo, drąsių idėjų bei lengvų minčių.

P.S. Kėdainietė Rasa Jakubauskienė bus pagerbta tradicinėje LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos organizuojamame dvidešimt devintame Spaudos baliuje, kuris vyks Radijo dienos proga 2021-ųjų birželio 12-ąją (šeštadienį), 14 val. lauko kavinėje „Vasaros olimpas” (V.Putvinskio g, 48, Kaunas).

***

Keli žodžiai apie KPPAR premijos laureatę, kolegę žurnalistę Rasą Jakubauskienę. Ji yra iš nedidelio miestelio Lentvario, kuris įsikūręs tarp Vilniaus ir Trakų. Šiuo metu rašo vienam iš didžiausių ir įtakingiausių Kėdainių krašto laikraščių bei portalų „Rinkos aikštė”, kuris nušviečia ne tik regiono, bet ir šalies naujienas bei problemas, kalbina savo srities profesionalus bei įtakingus šalies ir regiono asmenis.

Rasa 2009 metais Vilniaus universitete gavo žurnalistės diplomą. R.Jakubauskienė dar nepapildė Lietuvos žurnalistų sąjungos narių gretų, tačiau jau turi nemažą kūrybinio darbo stažą, kurį dar mokyklos laikais pradėjo moksleivių laikraštyje „Mokyklos frontas“. Vėliau, baigusi mokyklą, žurnalistinę praktiką tęsė „Lietuvos žinių” redakcijoje. Taip pat sėkmingai darbavosi radijo stoties M1 informacinėje tarnyboje, buvo portalo www.diena.lt naujienų redaktorė. Svarbiausia, Rasa Jakubauskienė yra ne tik žurnalistė, bet ir rūpestinga trijų vaikų mama.

Tegul Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų premija pasidžiaugia visa graži Jakubauskų šeima.

Panašūs straipsniai