Lietuvos žiniasklaidos ir žurnalistų organizacijos kviečiamos kartu stiprinti profesinės etikos savireguliaciją

Visuomenės informavimo etikos asociaciją sukūrusios žurnalistų ir žiniasklaidos organizacijos kviečia prisijungti profesinės bendruomenės narius kartu kurti profesinės etikos standartus bei efektyvią savireguliaciją.

Tokią iniciatyvą bendru sprendimu priėmė visi VIEA nariai. Po diskusijų su žurnalistais ir žiniasklaidos organizacijomis taip pat medijų ekspertais viešam kolegų aptarimui  planuojama parengti ir pateikti  siūlymus dėl Visuomenės informavimo etikos kodekso atnaujinimo, pasitikėjimo savireguliacija stiprinimo, visuomenės ir žiniasklaidos atstovų švietimo programos, naujų žiniasklaidos ir žurnalistų organizacijų aktyvesnio įsitraukimo į savireguliaciją, bendradarbiavimo su visuomeniniu transliuotoju bei kitomis medijų kompanijomis.

Visuomenės informavimo etikos asociacija planuoja artimiausiu metu surengti keletą teminių diskusijų dėl praktinių savireguliacijos stiprinimo aspektų. Tokiose diskusijose bus siekiama įtraukti ir ekspertus, kurie pasidalintų gerąja praktika. Bendru sutarimu pasiekti susitarimai dėl būtinų pokyčių bus pristatyti viešai. Žiniasklaidos savireguliacijos pokyčiai galėtų būti papildomai reglamentuoti ir įstatymuose, todėl bendroms diskusijoms dėl žiniasklaidos veiklos įstatyminio reguliavimo ir savireguliacijos santykio bus kreipiamasi į visuomenę, Prezidentą, Seimą ir Vyriausybę. Tokiems pokyčiams būtinas platus visuomeninis sutarimas, nes tik tokiu būdu yra užtikrinama skaidri, efektyvi ir pasitikėjimą keliantis visuomenės informavimo savireguliacija. 

Pasiūlymus ir idėjas dėl žiniasklaidos ir žurnalistų savitvarkos stiprinimo jau dabar galima teikti elektroniniu paštu info@etikoskomisija.lt. 

Interneto žiniasklaidos asociacija

Lietuvos kabelinės televizijos asociacija

Lietuvos radijo ir televizijos asociacija

Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija

Lietuvos žurnalistų draugija

Lietuvos žurnalistų sąjunga

Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija

Regioninių televizijų asociacija

Panašūs straipsniai