Vidas Mačiulis pagerbtas už nuopelnus Lietuvos krepšiniui

Sekmadienį garbingu „Krepšinio namų“ apdovajimu pagerbtas Vidas Mačiulis.

Lietuvos krepšinio federacijos organizuotuose rinkimuose buvo renkami geriausi šių metų krepšinininkai ir treneriai. Pasibaigus „Krepšinio namų apdovanojimai 2020“ paaiškėjo, kad trečius metus iš eilės geriausiu Lietuvos krepšininku išrinktas Lietuvos nacionalinės rinktinės ir NBA „Indiana Pacers“ klubo žaidėjas Domantas Sabonis. Be šio apdovajimo buvo pagerbti ir kiti krepšiniui nusipelnę asmenys. 

Dviejų dalių apdovanojimų renginio pabaigoje už nuopelnus Lietuvos krepšiniui buvo pagerbtas Vidas Mačiulis.

74 metų kaunietis žurnalistas, publicistas ir redaktorius yra puikiai pažįstamas visiems Lietuvos krepšininkams ir didžiajai daugumai šios sporto šakos gerbėjų bei jų mylimas.

V.Mačiulį labiausiai garsina jau 29-ąjį sezoną Lietuvoje transliuojama jo kuriama laida „Krepšinio pasaulyje”. Lapkričio 29 dienos rytą buvo parodyta jau 1166 laidos dalis. Be šios laidos Kauno žurnalistų namų siela yra sukūręs filmą apie Lietuvos krepšinio superžvaigždę Arvydą Sabonį, trenerį ir buvusį krepšinio aikštės virtuozą Šarūną Jasikevičių, o kur dar kiti maestro darbai žiniasklaidos fronte.

„Šitas „Krepšinio namų“ apdovanojimas man yra ne už laidas. Tai kaip aš už filmą apie A.Sabonį  „Atėjo… Sabas“ gavau V. Kudirkos premiją, taip galvoju, kad už esamus ir būsimus filmus šį apdovanojimą gaunu avansu. Jei koronavirusas nepalies ir išliksiu gyvas, norėčiau sulaukti Lietuvos krepšinio šimtmečio ir savo laidos trisdešimtmečio“, – sau palinkėjo V. Mačiulis.

Panašūs straipsniai