Skelbiamas žurnalistų kūrybinis konkursas „Organų donorystei – taip!”

Nacionalinis transplantacijos biuras prie Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos žurnalistų sąjunga skelbia kūrybinį konkursą žurnalistams „Organų donorystei – taip!”.

Konkurso pradžia – jubiliejiniai 2020 metai. Šiais metais sukanka 50 metų nuo pirmosios inksto transplantacijos Lietuvoje. Tikimasi, jog konkursas taps tradiciniu ir jo laimėtojai kasmet bus apdovanojami kiekvienų metų spalio mėnesį, kuomet yra minima Pasaulinė organų donorystės diena.

Konkurso tikslas – išrinkti geriausias einamaisiais metais šalies periodinėje žiniasklaidoje (nacionalinėje, regioninėje ar rajoninėje spaudoje, radijuje ir televizijoje, taip pat interneto leidiniuose) skelbtas ar žurnalistų asmenine iniciatyva sukurtas publikacijas, reportažus, nuotraukas, kitus intelektinius kūrinius organų donorystės tema.

Kasmetinę konkurso premiją steigia Nacionalinis transplantacijos biuras prie SAM, bendradarbiaudamas su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA). Konkurso nugalėtojams bus įteikiamos piniginės premijos ir diplomai, taip pat originalios atminimo dovanos.  

Prizinis konkurso fondas – tūkstantis septyni šimtai penkiasdešimt eurų.

Pirmaisiais konkurso rengimo metais bus vertinamos publikacijos, reportažai ir nuotraukos sukurtos nuo 2020 metų liepos 1 dienos iki tų pačių metų rugsėjo 16 d. Konkursui vienas dalyvis gali teikti ne daugiau kaip tris darbus, kuriuos vertins bendra LŽS ir NŽKA komisija, sudaryta iš penkių LŽS ir penkių NŽKA atstovų.

Pagrindiniai darbų vertinimo kriterijai – kūrybiškumas (autoriaus kuriamojo darbo požymiai publikacijoje, laidoje), originalumas (temos savitumas), teksto kalba arba vizualinė raiška (sklandumas, raiškos ypatumai), publikacijos ar reportažo aktualumas.

Originalius darbus (raštu arba įrašytus į elektroninę laikmeną), atitinkančius konkurso tematiką bei tikslą, gali teikti redakcijos, Lietuvos žurnalistų sąjungos skyriai/klubai, žurnalistai, Nacionalinio transplantacijos biuro prie SAM Komunikacijos skyrius. Darbai pristatomi Lietuvos žurnalistų sąjungai (Jogailos g. 11, LT-01116, Vilnius, el. paštas info@lzs.lt) iki  š. m. rugsėjo 17 d.

Išsamesnė informacija tel. (8 5) 212 2805, el. paštu info@lzs.lt

Panašūs straipsniai