Legendinis TV3 operatorius Juozelis sako „stop“ aktyviai veiklai

Erikas Ovčarenko

Lietuvos krepšinio rinktinė turi savo talismaną Juozuką, Kauno žurnalistai – Juozelį. Tokiu mažybiniu vardu vadintas TV3 operatorius Juozas Subatkis traukiasi iš TV3 televizijos.
IMG_6559.jpg
Akylesni kolegos pastebėjo, kad renginiuose ir įvykiuose nebematyti ilgamečio TV3 žinių operatoriaus Juozo Subatkio. Paaiškėjo, kad Juozas nutraukia aktyvią veiklą ir traukiasi užtarnauto poilsio.
EOVC4544.jpgKarjerą pradėjęs kaip vestuvių operatorius į žiniasklaidą J.Subatkis pateko, kaip jis pats sako, atsitiktinai. Pažįstamas, dirbęs „Pūke“, paprašė pavaduoti viename vaikų laidos filmavime, vėliau – žiniose. 
„Užsikabinau“, – nedaugžodžiauja J.Subatkis.
To „užsikabinimo“ pakako, kad po 1,5 metų „Pūke“ jį pastebėtų TV3, kurie pakvietė operatorių dirbti savo žinių tarnyboje.
Per tuos metus J.Subatkis dirbo net su 6 Kauno žinių žurnalistais. 
eoIMG_0330_161111161111.jpg
J.Subatkis iš kitų kolegų išskyrė tuo, kad nesvarbu diena ar naktis, jis visuomet į įvykius skubėdavo pirmas.
EOVC5424.jpg„Įvykiai patikdavo labiausiai, nesvarbu dieną ar naktį, bet visada važiuodavau filmuoti gyvo vaizdo“, – sako Juozas, pridurdamas, kad per metus sukauptos pažintys ir informatoriai specialiosiose tarnybose taip pat buvo vieni iš kertinių elementų pirmam sužinant „karštas“ naujienas.
Paklaustas „kas toliau?“ Juozas pripažįsta, kad šiek tiek pailsės, o vėliau bus matyt. Galbūt reiks kažką pavaduoti, padėti su reportažais. Sėdėti sudėjęs rankų neketina ir bus pasiruošęs naujiems iššūkiams. 
Šiemet J.Subatkiui sukako 67 metai. TV3 televizijos operatoriumi jis dirbo 16 metų.

Panašūs straipsniai