Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos rytdiena

LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis

Vilniuje įvyko Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos (NŽKA) valdybos, vadovaujamos Dainiaus Radzevičiaus, posėdis.
Resized_20200129_171034_4634.jpegJo metu į NŽKA, kuri 2020-ųjų pradžioje vienija apie 90 narių, buvo priimtos vilnietės žurnalistės Aldona Armalė ir Lilija Valatkienė, taip pat fotografas Tadas Kazakevičius.
Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija laukia ir kauniečių LŽS narių, kurie be kasdienio savo darbo redakcijose, rašo knygas, kuria filmus ar kitaip realizuoja savo meninę kūrybinę mintį. Tikraisiais meno kūrėjais jau yra pripažinta 14 kauniečių LŽS narių, kurie pirmajame ketvirtyje privalo sumokėti 15 eurų siekiantį metinį nario mokestį.
NŽKA valdybos posėdyje buvo nutarta:
Balandžio 18-ąją, šeštadienį, 12 val. Vilniuje surengti nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos ataskaitinę konferenciją.
Tą pavasarinio sambūrio dieną bus aptarti jau atlikti organizaciniai ir kūrybiniai darbai, kalbama apie svarbiausius 2020 metų planus. Posėdyje buvo patvirtinta šių metų NŽKA pajamų ir išlaidų sąmata, kuri sudaro beveik 86 tūkstančius eurų. Lietuvos kultūros taryba, taip pat Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas NŽKA meno kūrėjų programai ir almanachui „Žurnalistika“ paskyrė 25 000 eurų. Daugiausiai – 53000 eurų NED fondas skyrė „Novaja gazeta Baltija“ projektui.

Panašūs straipsniai